Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Vali Aksoy ve Ayvacık…

Vali Aksoy ve Ayvacık…

Bu Vali’yi Samsun çok sevdi.

Bundan sonra daha da çok sevecek.

Bir bürokrat ancak bu kadar sevilebilir.

Dün Ayvacık’ ta bir dizi inceleme ve gezi düzenleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’ un programını izledim.

Uzun süreden beridir böylesi bir program görmedim desem yalan olmayacak.

Vali Aksoy, Ayvacık’ a gelişi itibari ile kişiliği, hareketleri tam bir devlet adamlığını, devlet sıcaklığını herkese gösterdi.

O eskiden olduğu gibi koruma ordusu, itip, kakmalar falan hiçbir görüntü yoktu.

Vali Aksoy o kadar sade bir şekilde ziyaretler yaptı ki herkesin beğenisini ve sevgisini kazanmasını da bu tavırları ile bildi.

Gerçi ilk kez göreve geldiğinde 4 yıl boyunca bir kere randevu alamadığımız eski Valimize inat kendisi anında cevap vermişti.

Görüşmeye gittiğimde devletin asık ve soğuk bürokrasi yüzü ile karşılaşacağımı düşünerek gitmiştim.

Fakat makamına çıktığımda sıcakkanlı ve sevecen, samimi tavırları ile o gün geleceğin çalışmalarında ki duruşu ve sevgisinin işaretini vermişti.

Dün Ayvacık Anaokuluna gittiğinde bürokratlıktan öte bir baba olduğunu da mükemmel şekilde sergiledi.

Minik çocukların o küçücük sandalyelerine oturup miniklerle uzun süre sohbet etti.

Miniklerin “HOŞGELDİNİZ” sorularının ardından Vali Aksoy minik çocuklara “NASILSINIZ” diye sorularına teşekkür edip geçiştirmelerine rağmen, bir minik kız öğrencinin “SİZ NASILSINIZ” sorusu ile karşılaşınca o yüzünde ki gülüşünü görmeniz gerekirdi.

Çünkü devlet erkânının çok fazla görmediğimiz, göremediğimiz güler yüzü ve sıcakkanlılığını ve bunların yanında bir baba sevgisini net gösterdi.

Kısacası dün Ayvacık’ ta Vali Hüseyin Aksoy rüzgârı esti.

Turizm, Doğa Evleri, Okullar falan ziyaret ettiği yerlerden çok kendisini gören vatandaşların gülen Valiyi sevgi ile karşıladığını gördük.

Ve hele o Çarşamba Ayvacık arasında ki yolun berbatlığında dönerken eski resmi konvoyu hatırladım.

Arabada hazırlandım ve gaza yüklenmek üzere idim ki, Vali Aksoy’un garanti yolculuğu işaret ederek virajlarda normal araçlar gibi yol kat ettiğini gördüm.

 Yani Konvoyda hız limitinin 90 ı bir kere aştığını gördüm.

Hiçbir alanda Vali havası ile polisin yolları boşalttığını görmedim. Yani gülen Devlet yüzü, sevecen, baba devlet sıcaklığı dün Ayvacık’ ta idi.

Ben bu duyguları bu şekilde ancak acele dile getirdim.

O Hüseyin Aksoy.

Vali’ den çok içimizden birisi.

Demek ki isteyince oluyormuş…

Teşekkürler Sayın Valim…

Siz hiç değişmeyin hep böyle kalın…

 ***  

Birkaç cümle de Ayvacık Anaokuluna ayırmak istedim bu gün.

Ayacık Anaokulunun geçmişi çok değil. 2 bilemediniz 3 yıllık mazisi var. Hatta 3 bile değil. 2 yıllık.

Anaokulu bu ilçeye kurulduğunda kim çocuğunu bu anaokuluna verecek ki bu anaokulu açıldı denilirken şehir merkezinde DSİ Lojmanları ya da Su İşleri Lojmanları olarak bilinen alanda mükemmel bir bina inşa edilmiş.

Bu İnşaatın ve anaokulunun açılmasında çok iyi biliyorum Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kazanç’ ın çok çok emeği oldu.

Ve anaokulu eğitime başlarken Öğretmenliğe yeni adım atmış heyecanlı ama bir o kadar da çalışkan cıvıl cıvıl Okul Müdiresi bulundu. Nurten Akkuş.

Nurten Akkuş anaokuluna atanan diğer Öğretmen arkadaşları ile kısa sürede o kadar mükemmel bir şekilde bir araya gelerek arı gibi çalışmışlar yapmış ki ben bile gördüğümde inanamadım.

Bu gayretli çalışma Ayvacık’ ta mükemmel bir anaokulunun meydana gelmesini sağlamış.

Ben başta Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kazanç, AK Parti ilçe Başkanı Kemalettin Gökçe’ye bu okulun açılmasında ve görev dağılımında, maddi ve manevi desteklerini verdikleri için…

Daha sonrasında ise kendisine güvenerek Ayvacık Anaokulu Müdürü yaptığı Nurten Akkuş ve diğer Öğretmenlerin bu isimleri yanlış karar vermediklerini gösterdikleri için.

Cıvıl cıvıl bir anaokulu ve bilinçli öğrencilerini yetiştiren bu Anaokuluna Ayvacıklıların sahip çıkmasını ve yardımcı olmalarını bekliyorum. Samsun’ da kısa sürede birinci sıralara yükselen başka kaç okul var mı gösterebilir misiniz?

Ben göstereyim. AYVACIK ANAOKULU…

Başında Nurten Akkuş ve Öğretmen arkadaşları ve elbette ki onların bu çalışmalarında daima arkalarında en büyük yardımcıları İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kazanç.

Ve İlçenin gelişmesi ve ileriye dönük çalışmalarında da ilçesi için çalışan AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe…

İyi ki sizler varsınız.

O nedenle dün Ayvacık bana güzel bir gün yaşattı. İnşallah gelecekte de Ayvacık halkına ve gelecek kuşaklarına misafirlerine ve turistlerine daha güzel günler yaşatır.

Emeği geçen herkese binlerce defa teşekkürler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi