VALİ AKSOY, YILANLI DERE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ AKSOY, YILANLI DEREDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik ilçesinde geçen yıl aşırı yağışlar sonucu oluşan selden zarar gören ve şu an onarımının yüzde 90’ı tamamlanan Yılanlı Dere mevkisindeki sel kapanında incelemelerde bulundu.


Canik ilçesi Yılanlı Dere mevkisinde Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden bent üzerinde incelemelerde bulunan Vali Aksoy, Devlet Su İşleri görevlisi İlhami Kaya'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Canik ilçesinde 04 Temmuz 2012 tarihinde aşırı yağışlar sonucu oluşan selden zarar gören bent üzerinde incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy burada yaptığı açıklamasında, “Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan Yılanlı Dere su tutma bent çalışmaları devam etmektedir. Şu an bulunduğumuz noktada işin yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Yaklaşık olarak bu set şu andaki halinden 7 metre daha yükseltilecek. Setin yükseltilme çalışmaları devam ediyor. Karayolu biraz daha yukarıya kaydırılacak. Önceki planlamanın biraz daha farklı boyutlarında yeni çalışmaları burada görüyoruz. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz olayın başlangıcından itibaren hızlı bir şekilde buranın ihalesini gerçekleştirerek çalışmalarını tamlamak üzeredir. Şu anda önemli bir sıkıntı gözükmemekte. Set eski seviyesine kadar getirildi. Bundan sonraki yapılacak çalışma önemli bir afet anında daha fazla yağmur geldiğinde onu tolere edebilecek bir konuma buranın kavuşturulmasıdır. Burada yapılan çalışmalar sonucunda önemli bir aşamaya gelindi. Eski durum belirli bir noktaya kadar yıkıldı ve üzerinden onarılarak bu duruma kadar getirildi. Barajın gövde yüksekliği arttırıldı. Şu anda her hangi bir tehlike söz konusu değildir. Tehlike oluşturabilecek boyuttaki kısmının onarımı tamamlandı. Bundan sonraki süreç içerisinde daha güvenli olabilecek pozisyona getirilmek üzere çalışmalar devam ediyor” dedi.
Vali Hüseyin Aksoy, bent üzerindeki incelemelerinin ardından çalışan görevlilere işlerinde kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.
untitled-2.20130710093945.jpg
untitled-3.20130710093955.jpg
untitled-4.20130710094008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel