Vali Aksoy, Selden Zarar Gören Köyleri Ziyaret Etti

Vali Aksoy, Selden Zarar Gören Köyleri Ziyaret Etti
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, geçen ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında zarar gören Atakum ve Bafra ilçelerine bağlı köylerde bir dizi incelemelerde bulundu

 

Atakum ilçesine bağlı Elmaçukur, Şenyurt, Bafra ilçesine bağlı Kasnakçımermer, Asmaçam, Yeraltı, Dereler ve Ozan köylerinde incelemelerde bulunan Vali Aksoy, köy muhtarlarından son durumlar hakkında bilgiler alarak alanda gezilerde bulundu. Köylerde inceleme yapan Vali Aksoy, “Öncelikli hedefimiz vatandaşın selde zarar gören ulaşacağı yolu açmaktır; yıkılan, bozulan yerleri yapmaktır. Tabii ki süreç içerisinde stabilize ve daha sonraki süreçte asfaltlarını yapmaktır. Şu anda bizim öncelikli hedefimiz vatandaşın evine ulaşacağı yolu sağlıklı hale getirmektir; içme suyunun bakımını, onarımını ve tamirini yapmaktır. Bunların yapımı için arkadaşlarımız yoğun bir gayret içerisinde çalışıyorlar” dedi.
İncelemeler esnasında Vali Aksoy, yapımına 2011 yılında başlanan Samsun’a 40 kilometre uzaklıkta bin 303 rakımlı Şenyurt köyü tepesinde bulunan Samsun Meteoroloji Radarı’nı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar’dan bilgiler aldı. Nisan 2012 yılında inşasına başlanılan radar hakkında bilgiler veren Vali Hüseyin Aksoy, 2 milyon euroya mal olan radarın Türkiye’de sadece 10 adet olduğunu, Samsun radarının Orta Karadeniz’e hizmet vereceğini söyledi. Son dönemlerde meydana gelen afetler esnasında radarın verilerinden yararlandıklarını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Özellikle Samsun’da son yıllarda yaşadığımız yoğun afetler nedeniyle Samsun radarının verilerinden oldukça fazla yararlandık. Sürekli olarak veriler online web sitesinden de yayınlanmaktadır. Bu verilerden hareketlerle olası riskleri görmek ve ilgili yerleri uyarmak bakımından bizlere çok büyük katkı gerçekleştirmektedir. İnşaatı tamamlanmak üzere olan bu radarımızı yerinde incelemek üzere ilgili arkadaşlarımızla beraber bu alana geldik. Yakın bir tarihte inşaatı tamamlanacak ve hizmete girmiş olacak. Şu anda deneme aşamasında ve verilerin alındığı bir durumdayız. Şu haliyle bile Samsun’da bize hava tahminleri bakımından çok önemli veriler sunmaktadır. Buradan aldığımız verileri değerlendirmeye aldığımızda bölgemizde olası bir afet ile ilgili önemli bir noktaya varıyoruz. İlgili yerleri uyararak afetin sonuçlarını ve zararlarını en aza indirmek adına radarımızdan destek alıyoruz. 24 saat esasına göre çalışacak, sistem son teknoloji ile her sistemin bir yedekli yapılanması var. Arıza yaptığında diğer sistemle devam etmesi öngörülen bir yapısı var. Böyle bir önemli radara Samsun olarak Türkiye olarak sahip olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ben bu çalışmalarda katkısı olan her arkadaşa teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Geziye; İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsmail Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Atakum Kaymakamı Salim Demir, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ve Bafra Kaymakamı Ali Katırcı katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir