Vakıflar Haftası Kutlamaları

Vakıflar Haftası Kutlamaları
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Vekili İsmail Aktaş ve beraberindekileri makamında kabul etti

 

Ziyarette Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Vekili İsmail Aktaş tarafından Vali Hüseyin Aksoy’a çiçek takdim edildi. Bölge Müdürü Vekili İsmail Aktaş ziyarette yaptığı konuşmasında, “06-12 Mayıs 2013 tarihleri arası Vakıflar Haftamızdır. Bu seneki temamız ‘Vakıf Medeniyeti ve Şehir.’ Vakıf medeniyeti olan Osmanlı döneminde şehirlerimizdeki bütün hizmetler, vakıflar eliyle yapılmış, eser ve hizmetler olarak yerine getirilmiştir. Toplumumuzun tüm katmanlarını ilgilendiren camisinden hamamına, tekkesinden türbesine, medresesinden kervansaray ve hanına kadar bütün hizmetler, belediyelerin bu güne kadar yaptığı su, alt yapı ve temizlik gibi hizmetleri yine Osmanlı döneminde bütün hizmetler vakıf medeniyeti eliyle yerine getirilmiştir. Genel Müdürlüğümüz 2006’dan bu yana her sene bir konuyu tema olarak seçmiş o tema ağırlıklı olmak üzere kutlama yapmaktadır. Bu sene vakıf medeniyetinin şehre yaptığı katkılar, şehrin oluşumunda ve şehirde hizmetlerin yerine getirilmesinde yaptığı hizmetleri ön plana çıkarılacaktır” dedi.

Vali Hüseyin Aksoy da yaptığı konuşmasında, “Vakıflar tarihsel süreç içerisinde çok önemli görev üstlenmiş ve toplumda belirli hizmetlerin yerine gelmesinde çalışmalar yapmış kurumlarımızdır. Tarihsel süreç içerisinde bugün de yine Türkiye’de vakıfların çok hizmeti yerine getirdiğini biliyoruz. Mevcut vakıfların sürdürdüğü hizmetler, yeni kurulan vakıflarla sürdürülen hizmetler oldukça önemlidir. Bu vakıf kültürünün gelişmesi, yaygınlaşması ve toplumun bütün kesimlerince benimsenmesi bakımından bu hafta süresince ortaya konacak faaliyetlerle toplumda daha ayrı bir önem ifade edecektir. Özellikle bu yıl seçilmiş olan tema da büyük önem taşıyor. Osmanlı’dan itibaren gelen süreç içerisinde vakıfların, şehirlerin gelişmesinde, medeniyetlerin ortaya çıkmasında üstlendikleri görevler oldukça fazladır. Bunların yansıtılması, ifade edilmesi ve bu amaç çerçevesinde de oldukça önemlidir. Samsunumuzda da çok önemli hizmetler sunan vakıflarımız vardır. Temel amaç bu vakıfların kendi hedefleri doğrultusunda bu çalışmalarını sürdürmeleridir. Ben ziyarete geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Vakıflar Haftasının bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel