VAKA VE ÖLÜMLER ENDİŞE VERİYOR!

VAKA VE ÖLÜMLER ENDİŞE VERİYOR!
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye ve Samsun genelinde ortaya Covid-19 vaka artışlarına dikkat çekerek, vaka sayıları ve ölüm oranlarının her gün endişe verecek boyutlara ulaştığını vurguladı. 

Yaşar, ayrıca Samsun’un, Türkiye'nin Wuhan'ıolmadığını belirterek, “Bu söylemler çok üzüntü vericidir. Samsun’un kurtuluşun ve kuruluşun şehridir” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de yapmış olduğu konuşmada akşam ve hafta sonu kapanmalarının çözüm olmaktan çıktığını ifade ederek, mutasyonlu virüsün, gençlerimizi ve her yaştan insanı, hatta çocukları bile hedef almaya başladığına hatırlattı. Yayılma hızı bakımından Türkiye’nin, ne yazık ki dünyada ön sıralarda yer almaya başladığına da işaret eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, konuşmasın şöyle sürdürdü:

Vefat sayıları artıyor

“Ülkemizde vaka sayısı 49.584'e yükselmiştir. Bir ay içerisinde ortalama 6 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetmektedir. Bugün bile 211 kişi hayatını kaybetmiş, vefat sayısı 32.667 kişiye ulaşmıştır.

 

Samsun kurtulamadı

 

Tabii, Türkiye genelinde bunlar yaşanırken, Samsun ilimiz de maalesef vaka sayısı bakımından çok yüksek riskli iller arasında yer almaktadır. Samsun tüm çabalara rağmen kırmızı renkten bir türlü kurtulamamıştır. Haftalık vaka sayısı 9.200, eğer böyle giderse şu an zaten Samsun'daki yoğun bakımlardaki doluluk oranı yüzde 70'ler civarında, böyle giderse yoğun bakımlarda yer bulmak mümkün olmayacak hâle gelecektir.

 

Aşılamaya hız verilmeli

 

Tabii, il genelinde, ilçe merkezlerinde, Bafra'da yüz binde 757, Terme'de yüz binde 728, İlkadım'da yüz binde 661, Asarcık'ta yüz binde 616, diğer ilçeler de aynı paralelde devam etmektedir. Şu ana kadar Samsun'da toplam yapılan aşı sayısı 365.963, birinci doz uygulaması 215 bin, ikinci doz uygulaması da 150 bin civarındadır. Samsun, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir, Türkiye'nin Wuhan'ı değildir, Samsun için bunları söylemek maalesef çok üzücüdür.

 

Hekimlerin önerileri

 

Samsun'daki hekim arkadaşlarımızın bununla ilgili önerileri var, diyorlar ki: "Pandemi nedeniyle yapılması gereken en önemli mücadele yöntemi filyasyon çalışmalarıdır. Filyasyon çalışmaları iyi yönetilmelidir. Filyasyon ekipleri Covid-19'la enfekte kişilerle teması olan insanları tespit ederek izole etmelidir. Pandemiyle mücadelede uygulamaya sokulan ikinci bir etkin yöntem olan HES kodu uygulamasıdır. Düzgün bir filyasyon ile etkili olunabilir.

 

Yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 70'lerde. Covid-19 test sonucu pozitif çıkanlar evlerine gönderilirken gerekli tedbirler alınarak gönderilmeli, diğer aile üyeleri semptom göstermeseler dahi derhâl test yapılmalıdır.

 

Tekkeköy ve Ayvacık hastanesi

 

Tabii bunun yanı sıra şu an Tekkeköy'de devam eden 250 yataklı hastanemiz var, normal şartlarda 2020 yılının Kasım ayında bitmesi gerekiyordu ama 2021 yılının Nisanındayız hâlâ bitmedi, bunun da bir an önce bitirilmesi lazım. Yine, Ayvacık Devlet Hastanesinin ek ameliyathane ve yoğun bakım binaları var. Bugün, her zamankinden daha fazla sağlık tesislerine ihtiyacımız var, bunlar behemehâl bitirilmeli ve sağlık hizmetlerine sunulmalıdır“
    

 

 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir