Uyuz hastalığının ilacı : Kükürt!

Uyuz hastalığının ilacı : Kükürt!
Çarşamba ilçesinde aktar ürünlerinin satışını yapan esnaf, bu sene uyuz hastalığının çok olduğunu ve bu nedenle vatandaşın doğal sabunlara yöneldiğini söyledi

Çarşamba ilçesinde aktar satışı yapan esnaf bu sene uyuz hastalığının çok olduğunu ve bu nedenle vatandaşların kükürt sabununu tercih ettiğini aynı zamanda defne sabununun saç dökülmesine iyi geldiğini söyledi.

raf.jpg​​​​​​​

“Tedavi olamayanlar bize geliyor”

Vatandaşın artık daha çok doğal sabu​​​​​​​nlara yöneldiğini söyleyen aktar satışı yapan esnaf “26-27 senedir bu işi yapıyoruz. Bütün hastalıklar bronşit, aslım, öksürük, mide aklınıza ne gelirse hepsi var. Tıbbi eczane burası. Bitki çayları herkesin derdine göre ayrıdır. Zencefilli kış çayı bronşit, aslım, öksürük, koah hasatlığına iyi gelir. Haplardan tedavi olamayanlar bize geliyor. Çam kozalığı; öksürüğe iyi gelir. Bu sene uyuz çok var onlara kükürt sabunu öneriyoruz. Defne sabunu; saç dökülmesine iyi gelir. Ardıç katranı sabunu; sedef hastalığına, egzama, yaralara, saçlara iyi gelir. Her şeyin ayrı ayrı faydaları var. Baharatları kendimiz kavurur kendimiz çekeriz.

uyuz-foto.jpg​​​​​​​

Adam öldüren tabiri kullandığımız biber urfa tarafından gelmektedir. Baharatları kendimiz paketliyoruz. Kinzi, köftelik, biber tuzu malzemesi, sucuk baharatları yerimiz müsait olduğundan kendimiz çekiyoruz bunları. Yağl​​​​​​​ar ise badem yağı, susam yağı, çörek otu yağı, nane yağı. Şampuanlar için özel karışımlarımız var.” Şeklinde konuştu.

HABER: İSMAİL TEMİZ - ÜNAL DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber