Uyuşturucu Ticaretine ceza yağdı

Uyuşturucu Ticaretine ceza yağdı
Samsun'da düzenlenen uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan 8'i tutuklu 9 kişiye ceza yağdı. Tutuksuz olarak yargılanan şahıs kararla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Rüstem A.'yı (32) yaklaşık 700 gram esrarla yakalayarak gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, İlkadım, Canik ve Çarşamba ilçelerinde operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında İdris Ö. (40), Adem Ö. (46), Hamdi K. (45), Erol Y. (37), Adem E. (26), Murat K. (27), Azmi B. (32) ve Yaşar D. (33) yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların evlerinde ve evlerinin bahçelerinde yapılan aramada toprağa gömülü
yaklaşık 35 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Polisteki sorgulamalarının ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edilen A.Ö., savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Diğer 8 kişi ise, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8'i tutuklu 9 kişi hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarında dava açıldı.
Bugün görülen davanın son duruşmasında Adem Ö. ve İdris Ö., 7 yıl 6'şar ay hapis 15 bin er lira da ağır para cezasına, Hamdi K., 6 yıl 8 ay hapis 13 bin 320 TL ağır para cezasına, Adem E. ve Yaşar D., 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis ve 5'er bin lira para cezasına, Erol Y., 3 yıl 4 ay hapis, 6 bin 660 TL para cezasına, Rüstem A., Murat K. ve Azmi B. ise 2 yıl 6'şar ay hapis, 5'er bin lira da para cezasına çarptırıldı.
Mahkeme heyeti tutuklu olarak yargılanan Yaşar D., Rüstem A., Murat K., Azmi B. ve Adem E.'nin kararla birlikte tutuklu kaldıkları süreyi ve dosyanın Yargıtay'a gönderilme süresini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Tutuksuz olarak yargılanan ve 7 yıl 6 ay hapis 15 bin TL da para cezasına çarptırılan Adem Ö.'nün tutuklanmasına karar verildi. Duruşma salonunda polis tarafından gözaltına alınan Adem Ö., Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş