Uyuşturucu etkili ilaca İYİ Partili Özdemir' den tepki

Uyuşturucu etkili ilaca İYİ Partili Özdemir' den tepki
 İYİ Parti 27. Dönem Samsun milletvekili adayı Furkan Eren Özdemir, son zamanlarda özellikle Samsun’da yaygınlaşan (Lyrica ) Lilika ilacıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özdemir yaptığı yazılı açıklamasında; “Viagra ile birlikte İngiliz Pfizer firmasını batmaktan kurtaran iki ilaçtan biri olan ve uyuşturucu etkisi bulunan Lyrica (Lilika), bugün özellikle gençlerimizin uyuşturucu niyetiyle kullandığı bir madde haline dönüşmüştür. Güçlü bir ağrı kesici olarak kullanılan Lyrica, Epilepsi gibi hastalıkların da tedavisinde kullanılmaktadır.

Kullanıma başlandıktan bir süre sonra bağımlılık yapan ilacın reçetesiz satışı yasaklandığı için merdiven altı üretimi de yapılmaktadır. Genelde tüccarları reçeteyle bu ilaçları alan hastalara yüksek meblağlar ödeyerek bu ilacı temin etmektedir. Lyrica kullanan insanlarda unutkanlıkla birlikte Alzheimer, sedef hastalığı, psişik hastalığı, kanser gibi birçok sağlık problemleri gözlemlenmektedir.

Kullanan insanlarda çift kişilik problemi, gerginlik, takıntı, ruh ve beden uyuşmazlığı gibi problemler ortaya çıkmıştır. Bugün maalesef Samsun’umuzda da kullanımı oldukça yüksek olan bu ilaç birçok genci bataklığa sürüklemiştir. Bu ilacı gençlere ulaştıran, teminatında parmağı bulunan tüm şebekelerle emniyet teşkilâtının maksimum mücadele etmesi gerekmektedir.

Bir Türk vatandaşı olarak, bir siyasi olarak bu konunun üzerine gitmeye her türlü tehdit veya risk olursa bile razıyım. Kolluk kuvvetlerimizle birlikte sokak sokak mücadele vermeye de hazırım. Bu alçak şebekelerin insanların hayatlarını söndürmelerine artık müsaade etmeyeceğiz!” dedi.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir