Uydu laboratuvarı kuruyoruz

Uydu laboratuvarı kuruyoruz
Türkiye, Azerbaycan'da uydu laboratuvarı kuracak. Laboratuvarın teknik desteği ve personelin eğitimini Türkiye karşılayacak.

Teknoloji konusunda yurtdışına bağımlı olan Türkiye, son yıllarda uyguladığı politikalarla teknoloji ihraç eder hale geldi. Azerbaycan ile uzaktan (uydudan) algılama konusunda teknik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Türkiye, Azerbaycan'da Uzaktan Algılama Laboratuvarı kuracak.

Teknik desteğin yanında burada çalışacak personel eğitimiyle birlikte örnek bir demir yatağının jeolojik incelemesi yapılacak. Geçen yıl eylülde Azerbaycan'dan gelen talep doğrultusunda, iki ülke arasında şubatta, "Jeolojik Uzaktan Algılama ve Teknik İşbirliği Projesi Protokolü" imzalanarak çalışmalara başlandı. Uzaktan algılama analizleri ile uydu verilerinin işlenmesi teknolojisi, Azerbaycan'da bir demir yatağı üzerinde uygulanacak.

18 ÜLKEYE EĞİTİM VERİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugüne kadar 18 ülkeden 208 katılımcıya uzaktan algılama eğitimi verildiğini belirterek, "Artık teknoloji ihraç eden bir ülke haline geldik. Geldiğimiz bu nokta ülkemizin tanıtımı ve bölgedeki konumu açısından da büyük önem arz ediyor" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK MERKEZ 39 YIL ÖNCE FAALİYETE GEÇTİ

Türkiye 'de ilk defa 1975'te MTA'nın önderliğinde kurulan Uzaktan Algılama Laboratuvarı teknolojik açıdan bugüne kadar 5 kez yenilendi. 2002 yılı itibarıyla en son teknolojik donanım ve yeni binasıyla birlikte Dr. İsmail Seyhan Uzaktan Algılama Merkezi adı altında hizmet vermeye devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel