ÜŞÜYEN ÇOCUK KALMASIN

ÜŞÜYEN ÇOCUK KALMASIN
Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı gönüllüleri, ilçelerin en uzak köylerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yardım kampanyası başlattı

  ‘Üşüyen Çocuk Kalmasın’ isimli yardım kampanyası ve çocuk şenliği etkinliğinin startı ise Vezirköprü’ye bağlı Tahta Köprü mahallesinden verildi.

     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın Halk Oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, velileri, gönüllüler ve hayırseverler tarafından başlatılan yardım kampanyası, gönülleri ısttı.

   Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin de katkı verdiği kampanya kapsamında kısa sürede kırtasiye malzemelerinden botlara, kabanlardan pantolon ve kazaklara, çorap, atkı ve eldivenlerden iç çamaşırlara kadar 450 öğrenciyi sevindirecek çeşitli giyim malzemeleri toplandı.

    Etkinlik öncesinde Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’i makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Bölüm Şefi İzzet Kol, kampanya hakkında bilgi verdi. Ardından ‘Üşüyen Çocuk Kalmasın’ isimli yardım kampanyası ve çocuk şenliği etkinliğinin kış mevsiminin çetin geçtiği Vezirköprü’nün 2 bin 171 nüfuslu Tahta Köprü köyünde yapılması kararlaştırıldı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da büyük önem verdiği Samsun’a 173, ilçeye ise 53 km uzaklıktaki Tahta Köprü köyüne ulaşan gönüllüler, öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan önderliğindeki konservatuar gönüllü heyeti, ilk ve ortaokul öğrencilere pamuk şeker ikram etti. Ardından şişirilen balonlar, öğrencilere dağıtıldı. Kıyafetlerini öğrencilere kendi elleriyle giydiren gönüllüler, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

    Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ile velileri, kendilerine el uzatan herkese teşekkür etti. Konservatuar Halk Oyunları Bölüm Şefi İzzet Kol, tüm hayırseverleri kampanyaya katılmaya davet etti. Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan ise hem kampanyanın hem de etkinliğin hayırlı şekilde sonuçlandığını kaydetti. Velilerin ve hayırseverlerin hareketi ile başlayan yardım seferberliğinin büyük ses getirdiğini ifade eden Ayan, ilerleyen zamanlarda benzer yardım kampanyası ve çocuk şenliğini diğer ilçelerde de yapmayı planladıkları bilgisini vererek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Taşımalı eğitim verilen Tahta Köprü İlk ve Ortaokulu’nda 303 öğrenci eğitim görüyor. 9 derslikli okulda, 11 öğretmen çocukları geleceğe hazırlıyor. İlçenin en uzak köyü olmasına rağmen okul başarılarıyla dikkat çekiyor. 2012 yılında Kavak ilçesinde yapılan okuma yarışmasında 6. sınıf öğrencisi Ahmet Kaya, Vezirköprü 1.si, Samsun il 3.cüsü, aynı yıl Vezirköprü´de yapılan yetenek yarışmasında 7.sınıf öğrencileri ilçe 1.si olmuştu. 2013 yılında ise TEOG sınavında Mustafa Bekdemir isimli öğrenci, ilçe birinciliği elde etmişti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir