Üşümemek için bayraklara sarıldılar

Üşümemek için bayraklara sarıldılar
Antalya'daki 23 Nisan kutlamalarında şiddetli rüzgar ve soğuk hava etkili oldu. Alandaki törene üzerlerinde ay yıldızlı kısa kollu tişörtlerle katılan öğrenciler, taşıdıkları bayrak flamalara sarılarak soğuktan korunmaya çalıştı.

Antalya'daki 23 Nisan kutlamalarında şiddetli rüzgar ve soğuk hava etkili oldu. Alandaki törene üzerlerinde ay yıldızlı kısa kollu tişörtlerle katılan öğrenciler, taşıdıkları bayrak flamalara sarılarak soğuktan korunmaya çalıştı. 


Antalya'daki törenler sabah saatlerinde 23 Nisan valisinin makamı devralmasıyla başladı. Antalya Valisi Muammer Türker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu ilkokul öğrencisi Defne Öztürk’e bıraktı. Bayan Vali, telefonla aradığı kamu görevlilerinden EXPO2016 çalışmaları ve kentteki güvenlik önlemleri hakkında bilgi aldı.

Antalya Valisi Muammer Türker, valilik makamına gelen Hanım Ömer Çağıran İlkokulu 4-C sınıfı öğrencisi Defne Öztürk’e koltuğunu devretti. Vali Türker, Öztürk’ü çiçeklerle karşıladı. Koltuğa oturan Defne Öztürk, İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanını aradı ve Expo 2016 Antalya, G 20 Zirvesi çerçevesinde yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öztürk, ardından Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’u arayarak, aynı soruları sorup, şehirdeki güvenlik önlemleri ve kadına şiddet önlemek için yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Küçük Vali Öztürk, yanında bulunan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’a da aynı soruları sordu. Küçük Vali, herkesin Regaip Kandili’ni kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi. Antalya Valisi Muammer Türker, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm çocuklar için kutlu olmasını diledi.

ALANDAKİ TÖRENLERDE SOĞUK HAVA ETKİLİ OLDU
Valilik programının ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti. Meydandaki programa İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, siyasi partilerin il başkanları, partililer, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Alandaki törene Türk Bayraklarının flaması ile katılan öğrenciler esen şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Kısa kollu ay yıldızlı tişört giyen öğrenciler soğuk havadan bayrağa sarıldı. Öğrenciler soğuk havada üşüdükleri görüldü. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, çelengi küçük bir kız çocuğu ile anıta sundu. Çevre binaların çatısında keskin nişancıların bulunması ise dikkat çekti.
Kutlamalar, Karaalioğlu Parkı’ndaki etkinliklerle devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir