Üstün: “Türk askeri olmak bir onurdur”

Üstün: “Türk askeri olmak bir onurdur”
Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Kargeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlasında düzenlenen 1998/1 tertip erbaş ve erlerin yemin törenine katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören sonrası Korgeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlasında vatani görevlerini yapan 1998/1 tertip erlerin ant içme töreni gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından 1998/1 tertip erlerden birliğe ilk katılan Sıhhiye Er Mustafa Güven, yaş kütüğüne plaket çaktı. Yaş kütüğüne plaket çakan Sıhhiye Er Mustafa Güven’e Vali Osman Kaymak tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

 

20180223aw314970_02.jpg
Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün de daha önce aynı kışlada askerliğini yapan askerlerin babalarına ant içme törenine katılım belgelerini verdi. Ardından yemin eden Mehmetçikler adına Sıhhiye Er Yunus Emre Karadeniz bir konuşma yaptı. 
Daha sonra Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün yaptığı konuşmasında, “Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan gençlerimizin, yemin törenini gururla ifa ettik. Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim; biraz önce, milletimize sadakatle hizmet, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda edeceğinize dair yemin ettiniz. Türk askeri olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olan sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum” dedi. 

 

20180223aw314970_03.jpg
Konuşmasında anne-babalara seslenen Üstün, “Saygıdeğer anne ve babalar; evlatlarınızı vatan borcunu ödemek üzere bizlere emanet ettiniz. Bizler de birer anne baba olarak bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onları evlatlarımız olarak görüyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki evlatlarınız, asker ocağının sıcak ortamında, harp sanatının incelikleri öğretilmiş olarak kıtalarına gönderilecektir. Her zaman iftihar edeceğiniz evlatlarınız vatan hizmetini tamamlamayı müteakip sizlere kavuşacaklardır. İçiniz de gönlünüz de rahat olsun” ifadelerini kullandı. 

 

20180223aw314970_06.jpg
Garnizon Komutanı’nın konuşmasının ardından Bölge Bando Komutanlığının erbaş ve erlerinden oluşan Moral Ekibi mini bir konser verdi. Mini konserin ardından tören geçişi yapıldı. Daha sonra erler töreni izleyen aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber