Furkan Eren Özdemir

Furkan Eren Özdemir

Usta’ca Hamle

Usta’ca Hamle

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine giderken Samsun siyasetinde hareketlilik üst düzey durumda.

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mustafa Demir ismini açıklaması halkta ve AK parti tabanında beklenmeyen bir tepkiye neden olmuştu.

Bütün bu süreçte çalışmalarını ketum bir şekilde yürüten Millet İttifakı’ndan gelen son haberler dengeleri bozacak gibi duruyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında bereketli bir süreç yaşayan İyi Parti’de, anılan isimler seçmende heyecan yarattı.

Eski ANAP Samsun Milletvekili olan Mehmet Çakar ilk gündeme gelen isimlerden bir tanesiydi. Görev süresince vatandaşta olumlu bir intiba bırakan Mehmet Çakar ismi Millet İttifakı tabanında hoş karşılandı.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler’e 17 ilçenin oda başkanlarından destek mesajı gelmesi bu noktada sayın Güler’i güçlü kıldı.

Eski CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin’in isminin gündeme gelmesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi tabanı ittifakı daha da benimseyen bir refleks gösterdi. Hayati Bey’in siyaseten güncel bir profil olması bir avantaj olarak değerlendirildi. Millet İttifakı’nın büyük çoğunluğunun cazip bulduğu Hayati Bey’e AK Parti ve MHP seçmeninden ne derece bir destek geleceği biraz muallakta kaldı.

İsmi fazla anılmadan sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan genç isim Alper Aydemir de, hızlı girişiyle birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 Son olarak MHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürürken TBMM’de İyi Parti’nin EYT ile ilgili verdiği önergeye destek olan ve bundan ötürü Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Erhan Usta, ardından AK Parti Samsun Eski İl Başkanı ile yaşadığı tartışma sebebiyle MHP’den ihraç edildi.

MHP Samsun milletvekilliği döneminde Samsun özelinde yürüttüğü çalışmalardan ötürü partili partisiz herkeste olumlu bir algı bırakan Erhan Usta, yüksek ihtimal İyi Parti’ye katılarak Millet İttifakı’nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak.

Erhan Usta isminin gündeme gelmesiyle birlikte CHP’li bazı isimler eleştiride bulundular.

Eleştiride bulunmalarının sebebi Referandum sürecinde Erhan Usta’nın “Evet” demesiydi.

Elbette bu gerekçe Erhan Usta ismine eleştirel bakan isimler için geçerli bir neden olabilir. Ancak siyaset hizmet aracıdır. Erhan Usta’nın vermiş olduğu bir karar onun siyasi basiretini ve donanımını arka plana atmamalıdır. Erhan Usta isminin referandum da “Evet” vermesi Samsun’a ve Samsunluya hizmet etmesine engel midir?

Mesela Erhan Usta’ya tepki gösterenlerin kaçı tedavi olacağı doktorun referandum da verdiği oyun rengini merak edip sorar?

Bu kişilerin hangisi alışveriş yaptığı market sahibinin referandumda sergilediği tavrı biliyor?

Veya kendileri sadece “Hayır” oyu veren kafelerde mi oturup vakit geçiriyorlar?

“Evet” oyu veren dolmuş şoförünü durdurunca tercihini sorup sen git “Hayır” veren mi gelsin diyorlar?

Evlerinin önünü süpüren kaç belediye işçisine referandumdaki tavrını sorarlar?

Olaya tam olarak bu noktadan bakmak lazımdır.

Bu satırların yazarı olarak referandumda bende “Hayır” oyu verdim ve sahada aktif olarak çalıştım.

Erhan Usta o gün inandığını savunuyordu, bugün inandıkları için buradadır.

Türkiye genelinde olmasa da Samsun’daki kutuplaşmayı kıracak olan isim Erhan Usta’dır.

Örneğin Hayati Tekin çok değerli bir isimdir. Belediye Başkanı olduğu takdirde çok büyük hizmetler sunabilecek donanımdadır. Ancak Hayati Tekin’in gelmiş olduğu siyasi gelenekten dolayı maalesef AK Parti ve MHP seçmeninden hanesine yazdırabileceği oy potansiyeli zayıftır.

Erhan Usta, mevcut isimler içinde Cumhur İttifakı seçmeninden en fazla oyu kazanabilecek bir isimdir.

Bundan da önemlisi Cumhur İttifakı seçmeni ve Millet İttifakı seçmeninin ortak noktası olabilecek bir profildir.

AK Parti iktidarı süresince operasyonel olarak gerçekleştirilen kutuplaştırmanın ana hedefi olan ve en büyük mağduriyetleri yaşayan CHP seçmeninin Erhan Usta ismine herkesten çok destek vermesi kendilerinin de savunduğu ve düşlediği ayrıştırılmamış, imtiyazsız ve sınıfsız bir Samsun için ilk adım olacaktır.

Erhan Usta, Samsun halkının ortak buluşma noktası olacaktır. Samsun’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Samsun halkı arasındaki kutuplaştırmayı kıracak bir isimdir.

Bence İyi Parti’nin stratejisi Samsun’un hemşehricilik bilincini güçlendirmesi adına Usta’ca bir hamledir.

Samsun halkı, bütünüyle güle oynaya bir seçim yaşayarak son yılların en keyifli seçim dönemini geçirecektir.

Ne olursa olsun, kazanan Samsun olsun!

Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Furkan Eren Özdemir Arşivi