Usta: “Üreten bir Samsun olacak”

Usta: “Üreten bir Samsun olacak”
Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Çarşamba ilçesinde ki ziyaretlerinde istihdam sorunu ve tesisleşme sorununun vurgusunu yaptı.

Seçim çalışmalarını sürdüren Bağımsız Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Çarşamba'da Muhtarlar Derneğini, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ve Haber Expres Gazetemizi ziyaret etmişti.  31 Mart seçimleri hakkında genel bir bilgi veren ve Samsun istihdamında yaşanan sıkıntılara vurgu yapan Usta, "Samsun'da istihdamda problem var, burada insanların uzun vadeli bir iş imkanı yok. Samsun'da ortalama 100 kişiden 13 kişi uzun vadeli sigortalı olarak çalışıyor. Dolayısıyla bizim gençlerimize kalıcı iş fırsatları bulmamız lazım. Bu da sanayi siteleri yaparak olur, sanayi sitelerini yıkarak olmaz" dedi. Daha sonra Çarşamba'da pazar esnafı ve vatansaşlara ziyarette bulunan Usta, halkın taleplerini dinledi, yaklaşan 31 Mart seçimleri için destek istedi.

 

Üreten bir Samsun olacak

 

Erhan Usta Çarşamba'da Evim düğün salonunda düzenlenen halka açık toplantıya katıldı ve programda vatandaşlara hitap etti.

Samsun'un insani ve coğrafi potansiyeli yüksek olduğuna değinen Usta, "Samsun'da tarım üretiminde gün geçtikçe gerileme meydana gelmekte. Bunun temel nedeni, üreticinin ürettiği ürünü istediği fiyatlara alıcı bulamaması ve piyasa sürememesidir. Samsun da üretilen tarım ürününü işleyecek fabrika, tesis ve soğuk hava deposu bulunmamakta. Üretilen ürünlerin uzun süreli kullanılabilmesi için soğuk hava depoları yapılması gerekiyor. Bizim de projelerimizin başında bu tesisleri belediyenin teşviği ile hayata geçirmek olacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir