MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

ÜRETİMİ ARTIRMAK

ÜRETİMİ ARTIRMAK

Dünya kimsenin tekeline girmemiştir, girmez de. Ancak dünyanın yönetimi ve yönlenmesini eline almaya çalışan malum güçler var. Oynanan oyunlar ne olursa olsun, yok etme politikaları ne kadar hız kazanırsa kazansın, biz inandığımız hakiki gerçeklere göre hayatımızı tanzim etmek zorundayız.

  Biz ne mi yapmalıyız? Allah'ın izniyle şu üç haslet bizi muhafaza edecektir. Birincisi israftan kaçınmalıyız. Hayatımızda israf varsa yolumuz kıtlığa çıkar. Devlet olarak, milletçe ve ferdi olarak bu çirkin ve kötü tarzımızı keskin şekilde bırakacağız. Hatırı sayılan örnek kimselerin hangi konumda olursa olsun örnek davranışlarını sergilemeli millete gerçek manada örnek olmalıdır.

  Geçmiş dönemlerde yoğun kıtlık dönemleri yaşanmıştır. Ayağına çarık, midesine ekmek, üstüne giysi bulamayan ecdadımız bu haller içinde iken bile dünyaya karşı savaşmış yedi cephede düşmanı kahreden bir mağlubiyete uğratmıştır. İkinci bir husus nimete saygılı olmalı ki bugün elimizde olana şükür etmek inancımızın gereği değil midir? Gerek yönetim gerek ekonomik dengelerimiz, gerekse sağlık içinde olmamız vb. bize Allah'ın bir nimeti değil midir? Bunu kabul etmeyip itiraz ve karşı koyma davranışına girersek nankörlük etmiş oluruz.

  Büyük maddi güçleri elinde tutanlar tarafından ülkemize kuşatma hareketi yapılmakta olduğu, biraz etrafına bakanlarca görebilir. Süper güçler ve onların yandaşları denizden karadan kuşatmayı tamamlamak üzereler. Birleşiyorlar, anlaşıyorlar. Korkmayalım ama gaflete de düşmeyelim. Nankörlükten ve israftan kaçmamız bile bizi felaha eriştirecektir. Dolar Japonya ve Rusya gibi bazı ülkelere de istikrarsız, peki bu ülkeler yıkıldı mı? Bizde yıkılmayız. Doların kaç lira olduğuna değil, dolardan uzak durmaya bakmalıyız. Kendi ülkemize, devletimize daha çok sahip çıkmalıyız. Üretimi artırmalıyız. Son olarak önemli bir işimiz daha var. Herkes elinden gelen üretimi ortaya koymalı ve daha fazla üretmeli eş zamanlı olarak tüketimi ihtiyacımız dışına kaydırmamalıyız. Gelecek sayfada buluşmak üzere hoşça kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi