“ÜRETİMDEKİ DESTEKLERİN MEYVESİ”

“ÜRETİMDEKİ DESTEKLERİN MEYVESİ”
Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve Çarşamba Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Kaplan tarım alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

İki ziraat mühendisinin de çalıştığı tarımsal tesisinin devlet desteğiyle İki ay önce kurulduğunu ve ilk dikimlerini örtü altında marul açık alanda mısırı olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden genç girişimci Yunus Emre Yüksel; paneller ve seminerle sayesinde bu devlet desteklerinden haberleri olduğunu ve bu üretime başladıklarını söyledi.

Kendisinin aslında harita mühendisi olduğunu aktaran genç girişimci Yüksel, “Ama 2 buçuk yıl önce zaten tarımsal üretim yapmayı çok istiyordum. Devlet ve bakanlık desteğiyle bu yol açıldı. Artık bizler bu büyük ve değerli ovada tarımsal üretime başladık. Desteği olan her kese teşekkür ediyoruz” dedi.

Osman Akman, burayı örnek göstererek Tarım Bakanlığı’nın bitkisel ve hayvansal üretim yapmak isteyen üreticilere düşük faizli tarımsal kredilerinin mevcut olduğunu söyledi.

Akman, “Bu kredilerden şartları yerine getirdikleri takdirde herkesin faydalanabileceğini vurguladı. Bakanlığın üreticiye desteği hem taşra teşkilatı olan bizler üzerinden hem de ziraat bankası üzerinden kredileri ile yeni tesis kurmak isteyenlere yeni üretime geçmek isteyenlere, mevcut üretimini modernize etmek isteyenlere var. Bölgemiz de örtü altı üretimi yaygın olarak yapılmakta. Bununla ilgili bir birliğimizde var. Üreticilerimiz ne zaman isterlerse bizler yanlarındayız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber