‘ÜRETİCİYE EL UZATILMALI’

‘ÜRETİCİYE EL UZATILMALI’
Geçtiğimiz günlerde siz okurlarımızla paylaştığımız sebze ve meyve üreticilerinin sorunları hakkında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek açıklamalarda bulundu

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,Çarşamba Ovası’nda bu yıl sebze ve meyve üreticisinin aşırı yağışlardan sonra yaşadığı sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde ovada yetişen sebze ve meyve üreticisinin yaşadığı sıkıntıları gazetemizde paylaşmıştık. Üreticilerin sıkıntılarının haberimizi yapmamızın ardından CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’te üreticinin sorunları için açıklamalarda bulundu.

Üreticinin sorunlarını takip eden Milletvekili Kemal Zeybek, “Çarşamba ovasında bu yıl aşırı yağışlar ve nem nedeni ile ürünlerinde verim kayıplarının yaşandığı   %50,%60 ürün azalması yanında çürümelerin olması mevcut ürünlerinde satılması olumsuz etkilenmektedir. Aynı zamanda fiyatların düşük kalması da sebze, meyve üreticilerini zor durumda bırakmıştır. Bölgenin tarım Bakanlığına bağlı İl Tarım Müdürlüğü veya Ziraat mühendisleri tarafından bir heyet oluşturularak incelenmesi, gerekli tespitlerin yapılması ve Bölgenin doğal afet kapsamına alınması, üreticilerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, üreticinin borçlarının ertelenmesi yanında  yardımların ve desteğin sağlanması zorunludur. Tedbirler acilen alınmalı bölgedeki sebze ve meyve üreticilerine el uzatılmalıdır.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber