Üreticiden TMO’ya 23 bin 500 ton fındık

Üreticiden TMO’ya 23 bin 500 ton fındık
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)’nun fındık alımı yapmaya başlamasının ardından Samsun genelinde 14 bin 924 üreticiden 35 bin 600 ton 797 kilogram fındık alımı gerçekleştirdi. Samsun genelinde TMO’ya en çok fındık veren ilçe olan Çarşamba İlçesi’nde ise 9

Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şubesi olmak üzere Bafra, Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerimizde kabuklu fındık alımlarına hızla devam ediliyor. 15 Kasım tarihi itibariyle en çok fındık  alımı yapılan ilçe olan Çarşamba ilçesinde alımlar hızla devam ediyor.

20171017_090558.jpg

Açıklanan son rakamlara göre Çarşamba genelinde 9 bin 492 üreticiden fındık alımı gerçekleşti. Bu üreticilerden toplamda 23 bin 508 ton 834 kilogram fındık alındığı öğrenilirken, bu rakamların günlük değiştiği öğrenildi.

img_0622.jpg

 Fındık alımı rakamlarında Çarşamba ilçesini takip eden Terme ilçesinde ise 2 bin 707 üreticiden toplamda 6 bin 96 ton 240 kilogram fındık alındığı öğrenildi.

ALIM NOKTALARINDA UZUN KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR

Üreticinin fındığının 10-10,5 TL bandında değer bulduğu TMO’nun alım noktalarında uzun kuyrukların oluştuğu gözlemlenirken, özellikle TMO’nun alım noktalarından biri olan Çarşamba Şeker Fabrikası önünde uzun kuyruklar gün boyunca sürüyor. Traktör ve kamyonetlerde çuvallanmış vaziyette gelen fındıklar, TMO yetkilileri tarafından incelendikten sonra fabrika deposunda muhafaza altına alınıyor.

HABER: Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber