Üretici oyuna gelmemeli’

Üretici oyuna gelmemeli’
Karadeniz’de fındık üreticileri fındık fiyatında artış yaşanmasını beklerken yetkililer, “Fındık fiyatı çok yakın bir süre içerisinde 15 lirayı bulacak. Üretici oyuna gelmemeli. ” dedi.

Yetkililer, fındık fiyatındaki düşüşün tamamen geçici ve psikolojik olduğunu, üreticilerin oynanan oyuna gelmemelerini istedi. Bir dönem 15 liradan 12,5 liraya kadar düşen fındık fiyatının kendini toparlayarak yeniden yükselişe geçtiğini belirten yetkililer, fındık fiyatının çok geçmeden yeniden 15 lira seviyelerine ulaşacağını ve yükseleceğini belirtti.

Gürcü fındığının Türk fındığına hiçbir zaman alternatif olamayacağının altını çizen yetkililer, “Ne Gürcü fındığı, ne de Şili fındığı Türk fındığına rakip ve alternatif olamaz. Fındık fiyatı az yükselişe geçse birileri çıkıp, 'yok Avrupa Gürcü fındığına yöneldi, yok Gürcistan’da fındık üretimi artıyor' diye piyasa üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Ne hikmetse bu kesimler fındık fiyatı düşerken Gürcü fındığını hiç konuşmuyor. Gürcü fındığı, Türk fındığının fiyatına mı endeksli? Fındıkta herkes şunu çok iyi biliyor ki, Türk fındığı rakipsiz. Dünya ve Avrupalı'nın önceliği Türk fındığı. Bunu ihracat rakamları açık seçik ortaya koyuyor zaten. Yalandan yere suyu bulandırmaya çalışıp, üreticinin alın teriyle kimse oynamaya çalışmasın” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir