ÜRETİCİ FINDIĞI BEKLETİYOR

ÜRETİCİ FINDIĞI BEKLETİYOR
Bölgenin önemli geçim kaynağı fındık fiyatlarında son günlerde düşüş yaşanıyor. Fındık tüccarları, üreticilerin fındıklarını halen satmadığını ve fındık piyasasında durgunluğun olduğunu da ifade ettiler.

Çarşamba ilçesinde, yaklaşık 15 senedir esnaflık yapan Yunus Emre Öztürk, fındık fiyatlarındaki son durumu değerlendirdi. Çarşamba'da fındık Tüccarlığı yapan Yunus Emre Öztürk, fındığın ilk sezonda iyi fiyatla açılış yaptığını sonrasında kısa sürede yükselmesi müşterinin de beklentisi yükselttiğini söyledi.

Fındık fiyatlarında düşüş yaşanıyor
Uzun yıllardır bu işle uğraştığın anlatan Fındık Tüccarı Yunus Emre Öztürk, "15 yıldır bu işle uğraşıyorum. Şu ara fındık fiyatları düştü. Sezonda iyiydi aslında 21 TL'den açıldı 25 TL' ye  kadar çıktı. Şimdi ise 50 randımanlı fındığı 21 Buçuktan alıyoruz." şeklinde konuştu

"Ne satan var, ne alan "
Esnafın ve köylünün hala fındığına dikkat çeken Öztürk, "Şu anda fındık hala devam ediyor. Köylüde de, esnafta da hala fındık var. Hepsini satmadılar. Esnafın köylünün de elinde var hala. Adamın 1 Ton fındığı var ama parça parça getiriyor işini görecek kadarını satıyor. Fındığın fiyatı düşük olduğundan dolayı. Zaten fiyatlardan da daha bir şey olmaz. Ümitli değiliz. Kısa sürede 25'i gördüler tekrardan 25 olsa kalmaz daha fındık herkes satar. Şu an ne alan var, ne satan var" ifadesini kullandı.

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN- Zeynep Sude SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber