Ünye Limanı'na İhtisas Gümrüğü Yetkisi Verildi

Ünye Limanına İhtisas Gümrüğü Yetkisi Verildi
Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Ünye Limanı, İhtisas Gümrüğü statüsü kazandı.

28 Haziran Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tebliğine göre Ünye Limanı’nda bundan sonra yakmaya mahsus ağaçlar, işlenmiş ve işlenecek ağaçlar, kereste ve benzeri ürünlerde ithalat yapılabilecek.

Başkan Enver Yılmaz, konu hakkında yaptığı değerlendirmede bakanlık nezdinde yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye Limanı’nı devraldıkları günden bu yana limanın gelişimine ve buradaki ticareti artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, “Son alınan bu kararla da Ünye Limanı, bölgedeki ticari hareketliliği artıracak. Limanın kapasitesinin geliştirilmesi için hazırladığımız rapor ve projeyle inşallah Ünye Limanı, önümüzdeki dönemde bölgenin en önemli konteyner limanı olacak” dedi.

 

TİCARET ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Başkan Yılmaz, İhtisas Gümrüğü olmasıyla birlikte Ünye Limanı’nın zirai karantina kontrolüne tabi olmayan, yakmaya mahsus ağaçlarla işlenmiş ve işlenecek ağaçlar gibi orman ürünlerinin ithalatının gerçekleştirilebileceğinin altını çizerek, “Ünye Limanı, artık bu özelliğiyle Fatsa’da olduğu gibi Ünye’de de ticaret çeşitliliğini artıracak. Özellikle Samsun ve Giresun gibi çevre illerin kereste gibi ithalat payından yararlanacak” dedi.

Mevcut limanın kapasitesinin artırılması ve limana olan talebin artırılması içinde çalışma yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, liman rıhtımının uzatılması, yeni rıhtımlar oluşturulması, limanda ki sosyal tesis ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.

 

ÜNYEPORT BÖLGENİN LİDERİ OLACAK

Ünye Limanı için büyük bir liman projesi (Ünyeport) hazırladıklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “Ünyeport yaklaşık 1.8 kilometrekarelik yeni alanda mükemmel alt yapısı, modern elleçleme ekipmanları ve çağdaş terminal yönetim anlayışıyla Türkiye’nin yanı sıra bölge ülkelere ve Türk Cumhuriyetlerine hizmet verecek. Tüm Karadeniz Bölgesi’ni etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım ve işletme anlayışıyla tasarlanan limanda Ro-Ro iskelesi, kurvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pilotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan işletmeler için ayrıca Bin 50 metre uzunluğunda rıhtımlar ve ilgili tesisler bulunacak. Limanda kapalı alan olarak yer alacak 18 bin metrekare CFS binalarının 6 bin metrekaresi soğuk depo olarak hizmet verecek. Ünye Limanı, konteyner içini doldurma, boşaltma ve ardiye hizmetinde bölgeye canlılık getirecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir