Üniversite ve lise öğrencilerini bir araya getiren proje sona erdi

Üniversite ve lise öğrencilerini bir araya getiren proje sona erdi
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Gerçek Yaşam Uygulamaları ile Bilimin Renkli Dünyası” projesi düzenlenen törenle sona erdi

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, öğretim üyeleri, eğitmenler ve öğrenciler katıldı. Uygulaması 24 Eylül-23 Ekim arasında gerçekleştirilen projede Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakültesinden öğretim üyeleri, alanında uzman eğitmen ve rehberler yer aldı. Samsun ilinin farklı ilçelerinde öğrenim gören 30 lise öğrencisi, etkinliklerle farklı disiplin alanlarını meslekler ile ilişkilendirme fırsatı buldu.

universite-ve-lise-ogrencilerini-bir-araya-getiren-proje-sona-erdi1.jpg

Törenin açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Güner Tural, “Proje fikrimiz, lise öğrencilerinin alan ve meslek seçiminde yaşadıkları kararsızlıktan ortaya çıktı. Proje ile öğrencilerin yetenek ve ilgilerinin farkına varmaları sağlanarak; meslek ve meslek öncesi alan seçiminde daha bilinçli karar verebilmelerine rehberlik etmeyi amaçladık” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekan V. Dursun Ali Akbulut da projede sekiz farklı disiplin alanının yer aldığına dikkat çekerek böyle bir projenin Eğitim Fakültesi öncülüğünde yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akbulut, lise öğrencilerini Eğitim Fakültesinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve bu tür eğitim projelerinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, üniversite ve şehri bir araya getiren bu tür uygulamalı projelerin önemine vurgu yaptı. Üniversitenin farklı fakültelerindeki öğretim üyelerini, lise öğrencileri ile bir araya getirerek disiplinler arası değerli bir proje gerçekleştiren Doç. Dr. Güner Tural’ı kutlayan Prof. Dr. Ceyhan, proje ekibini ve projeye dâhil olan öğrencileri de gerçekleştirdikleri çalışmalar için ayrıca tebrik etti.

Proje kapsamında hayata geçirilen etkinliklerin gösterisinin ardından proje ekibine ve öğrencilere belgeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim