UMUT’UN “UMUDUNU” SÖNDÜRMEYELİM!..

UMUT’UN “UMUDUNU” SÖNDÜRMEYELİM!..
Samsun’un Salıpazarı İlçesi Kocalar mahallesinde doğuştan engelli ve aynı zaman da roman misali hayat yaşamaya çalışan Necati Umut Arslan’ın fiziksel engellerini aşması ve hayata tutunabilmesi için uzanacak olan ‘UMUT DOLU ELLER’ bekleniyor. 

‘UMUT’UN SADECE ADI UMUT HAYATI…’
Samsun’un Salıpazarı İlçesinden olan ve Manisa’ya gelin giden Atak çiftinin 2 çocuğundan ikincisi olan Necati Umut Atak doğuştan engelli. Doğumu ile engelli olduğu fark edilen Necati Umut Atak’a 11 saatlikken ilk ameliyatı gerçekleştirilse de aradan geçen 15 yılsonunda engellerini aşamaması üzüntüye neden oluyor.  Küçük yaşta hayata acı ile başlayan Umut önce babasını kaybetti. Arkasından ağabeyi ile birlikte annesi ikinci evliliğini yapınca Salıpazarı İlçesi Kocalar Mahallesinde ikamet eden Anneanneleri iki kardeşe sahip çıktı. Anneanneleri Ayşe Arslan iki kardeşten ağabeyi hiperaktif, Umut ise bedensel ve fiziksel engelli olması nedeni ile engeli maaşı bağlanarak bakımına başlanıldı.

‘ANNEANNE SAĞLIĞI İÇİN TORUNUNA “ANNE” OLDU’
Ancak Umut’un annesi ağabeyini yanına alması üzerine önce kardeşlerin engelli maaşları kesildi. Daha sonra anneanne Ayşe Arslan, epilepsi, spastik, otizm hastalığı ve aynı zamanda zihinsel engelliliği bulunan Necati Umut Arslan’ın bakımını aksatmadan bu güne kadar bakımını aksatmadan sürdürdü. Anneanne Arslan’ın maddi imkânsızlığı ve yaşlanması üzerine Necati Umut Atak’ı kol ve tükürük bezlerinden rahatlaması için ameliyat ettirerek bir nebze düzelmesi için tedavisini hızlandırdı. Ancak velayeti Annesinde olduğu için sorunlar yaşamaya sıkıntılar artmaya başlayınca doğumundan 5 ay sonra yanına alarak bakmaya başladığı torunu Necati Umut (Atak’ı) Arslan'ın velayetini üzerine aldı.

‘ÖLEN EVLADIMIN SEVGİSİNİ UMUT’ TA BULUYORUM’
Gerçekte torunu olan şimdilerde öz evladı olan Necati Umut Arslan’ı buradan itibaren Anneanne Ayşe Arslan gazetemize yaptığı açıklamada, “Benim 2 oğlum ve bir kızım vardı. Oğlumu genç yaşta kaybettim. Kızımın oğlu Necati Umut’u oğlum yerine koydum onun sevgisini bunda buldum. O nedenle Umut’a sarıldım. Ama torunum Umut engelli ve engellerinin bir kısmından kurtulması için acil 2 ameliyat olması gerekiyor. Sağ el ve kolu ile tükürük bezi ameliyatı ile torunum (evladım) bir nebze daha rahatlayacak. Oda engelli de olsa bunun farkında ve ameliyat olmayı heyecanı ile net gösteriyor. O nedenle Umut’uma umut arıyorum” ifadeleri ile şöyle devam etti.

‘İLK AMELİYATINI 11 SAATLİKKEN OLDU AMA…’
Anneanne Ayşe Arslan, “Torunumu, evladımı maddi durumumdan dolayı ameliyat yaptıramadım. Necati Umut Arslan’a 5 aylıktan itibaren, 15 yıldır torunuma bakıyorum. Ben 66 yaşındayım ve yaşlandım. Umut, benim özel torunum, kızımın ikinci çocuğu. Doğumu problemli olduğu için ilk ameliyatını 11 saatlikken geçirdi. Bu gün 15 yaşında ve ikinci ameliyatını olması gerekiyor. Ameliyat masrafını karşılayacak maddi durumum yok. 60 - 100 bin arası maliyeti var. Ameliyatını özel hastanede yaptırmamız gerekiyor. Çünkü Umut'u 11 saatlikken ameliyat eden doktorumuz o hastanede." dedi.

‘ENGELLİ ÇOCUKLARDAN BABALARININ BORCU İSTENDİ’
Kızım ikinci evliliğini yaptı. Necati Umut’un bakımını ben üstlendiğimden götürdüğüm her yerde sorun yaşadığım için velayetini kendi üstüme almak zorunda kaldım. Necati Umut Arslan, daha kendi hastalığıyla başa çıkamazken, bir de babasının bankaya yaptığı borçların, Umut'un abisi ve kendisine kalması, hem aileyi hem de Umut'u mağdur bıraktı. Umut'un babasının 67 TL'lik borcu, 1.138 TL'ye çıkmış. Yıllar önce Umut'un devletten aldığı engelli maaşı kesilince çaresiz kaldım. 10 sene öncesine kadar Umut ve abisine birlikte bakıyordum.

Abisi annesinin yanına gittiği için evde ben, eşim ve Umut 3 kişi kaldığımız için engelli maaşı kesildi. Umut'un devletten aldığı hiç bir yardım veya destek yok. Üstüme aldığım için bakım paraları kesildi. Eşimin aldığı 2.200 TL maaşla geçinmeye uğraşıyoruz. Bu nedenle çok dilekçelerle müracaatlarda bulundum ama gelir gözüktüğü için devlet yetkilileri kabul etmiyorlar. Bize acil bir Umut elinin bekliyoruz." dedi.

'CUMHURBAŞKANINDAN “UMUT OLMASINI” İSTEDİ’
Herkese sesini duyurmaya çalıştığını ifade eden Ayşe Arslan, Ben duyarlı devlet yetkililerimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a buradan sesleniyorum. Ne olur Umut'un abisine ve Umut'a kalan borçların silinsin. Ama daha önemlisi torunum evladım Necati Umut’un acil olması gereken ameliyatları için bu gün için yaklaşık 60 - 100 bin TL masraf görünüyor. Bu masrafın toplanarak veya yardım ellerinin çocuğuma uzanarak bu özel çocuğumu biraz daha iyi sağlığına kavuşmasını sağlamaya davet ediyorum. Umuduma umut olun. Umutlar tükenmesin. Duyarlı iş insanlarımızdan, Sağlık Bakanlığımızdan, Devlet yetkililerimizden ve en çokta Cumhurbaşkanımızdan Umut'uma “umut olun” yardım edin istiyorum. El ve çene ameliyatının yapılsın istiyorum.”sözleri ile sesin duyurmaya çalıştı.

48888.jpg7778778.jpg21-004.jpg

umut,-umut-bekliyor-(4)-001.jpg

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ - Erol ŞEKER

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber