Umut yıldızı projesi törenle sona erdi

Umut yıldızı projesi törenle sona erdi
Samsun'un Bafra ilçesinde suça karışmış ve madde bağımlısı çocukları topluma kazandırmak amacıyla düzenlenen "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında açılan kaynakçılık kursu kurs öğrencilerine verilen sertifika töreni ile son buld

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nde görevli Polis Memuru Derya Zeren Yıldırım tarafından yönetildi.
Kaynakçılık kursunu başarı ile bitiren 13 genç kurs bitirme sertifikalarını aldılar. Kursun başlamasında büyük katkısı olan Polis Memuru ve Derya Zeren Yıldırım'ın projenin bitmesiyle öğrencilerinden ayrılacağından dolayı üzgün olduğu görüldü.
Törende konuşan Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nde görevli Polis Memuru Derya Zeren Yıldırım, "Bu projede suça dayalı çocuklarımıza her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi kapsamında açılan kursumuzun sonuna geldik. Bu çocuklarımızın madde bağımlılığı ve değişik suçları olduğundan dolayı, topluma geri kazandırmanın ve olası suçlardan uzaklaştırmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Kurs öğrencilerimize oldukça alışmıştım. Kursun bitmesi hem beni, hem de öğrencilerimi üzmüştür. Ben öğrencilerime bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada, "Meslekler çocuklar için birer altın bilezik olacaktır. Geleceğin teminatı olan çocukların her türlü olumsuz şartlardan korunması ve hayatlarını güven içinde sürdürmesi en önemli ve öncelikli görevimizdir. Bu gençlerimiz artık toplumun meslek ustaları olmuşlardır. Önce Usta olduklarının bilincinde olmuşlar. Bu Proje Kapsamında emeği geçen Polis Memuru Derya Zeren Yıldırım'a, İŞKUR'a, Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim" dedi.
Konuşmaların ardından 2011 yılında 320 saatlik Umut Yıldızı Projesi Elektrik Ark Kaynağı Kurs Bitirme Başarı Sertifikaları Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Sezgün, Daire Amirleri ve Bafra Endüstri Meslek Lisesi Okul öğretmenleri tarafından kursiyerlere verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel