UMKE Ekibine Eğitim

UMKE Ekibine Eğitim
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibine temel eğitim programı gerçekleştirildi

Samsun 112 İl Ambulans Başhekimliği konferans salonunda Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibine temel eğitim programı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan 24 sağlık personelinin eğitim programına İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ali Yılmaz, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya ve Afet Birim Sorumlusu Dr. Gökhan Tamkoç katıldı. 05 - 12 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen eğitimler sonrası yapılan sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “İl Ambulans Servisi Başhekimliğimizde UMKE temel eğitiminde olan arkadaşlarımız eğitimlerini başarı ile tamamladılar. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sertifikalarını 112 ekibi ile beraber verdik. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Afet ve olağandışı durumlarda medikal kurtarma yapmak üzere, illerde istekli sağlık personeli arasından seçilerek eğitilmiş ve sertifikalandırılmış olan kişilerden oluşan ulusal medikal kurtarma ekipleri, Samsun’da son günlerde gerçekleştirilen karla mücadele çalışmalarında da başarılı görevler gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir