Ülkü Ocakları’ndan Üniversite’de Açıklama

Ülkü Ocakları’ndan Üniversite’de Açıklama
Ege Üniversitesi Kampüsü'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu olayının ardından Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanlığı, OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi önünde açıklama yaptı

Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada hayatını kaydeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi önünde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Çarşamba Şube Başkanı Alparslan Güreş, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için başsağlığında bulundu.

ulkuocaklari4.jpg


Ardından basın açıklamasında Başkan Güreş, “Ege Üniversitesi’nde terör örgütü bağlantılı öğrenci görünümlü eli kanlı katillerin bıçaklı saldırısına uğrayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bölücü canavarların olay yerine gelen ambulansı engellemesi sonucu, şehit olmuş ve Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur. Şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına ve bütün camiamıza başsağlığı diliyoruz. Üniversiteler aklın, bilimin ve özgür düşüncenin hakim olduğu ve bu kavramların geliştirildiği en önemli kurumlardır. Üniversitelerdeki, öğrenci ve öğretim görevlileri arasındaki sevgi saygı ve hoşgörüye dayanan ilişkiler, evrensel manada üniversitelerin temel ilkeleridir. Bilim sanat ve kültür şüphesiz ki hoşgörü atmosferinin hakim olduğu alanlarda gelişebilir.

Ülkücü Türk Gençliği olarak üniversitelerde taş,sopa ve bıçaklı protestolar değil; aklın, eleştirinin ve bilimsel tartışma ortamının egemen olmasını istiyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli üniversite öğrencisi ülküdaşımızın şehit edilmesiyle sonuçlanan ve ülkemizi 70li yılların kaoslu günlerine götürmek isteyen provakatif eylemleri şiddetle kınıyoruz. Ancak bilinmelidir ki; çözüm adı altında başlatılan yıkım süreci emarelerini göstermeye devam etmektedir. Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü şehirlerde, sokaklarda ve üniversitelerde kin kusmayı sürdürmektedir. “Analar ağlamasın” sloganıyla başlatılan bu süreç çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima kârlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve başta İmralı’daki bebek katili olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmıştır. Hukuk çiğnenmiş, adalet sarsılmıştır. Üniversiteler içerisindeki, şiddeti yöntem edinmiş illegal ve marjinal gruplar yüksek öğretim kanununa aykırı hareket etmekte ve ne yazık ki üniversite yönetimleri bunlara göz yummaktadırlar.” Dedi.

ulkuocaklari3.jpg

Başkan Güreş, “Hukuk kuralları çerçevesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ise çeşitli engellemelere maruz bırakılırken bu marjinal gruplar ellerini kollarını sallayarak her türlü eylemi rahatça yapabilmektedirler. Bu ülkenin vatansever evlatları olarak son günlerde gerçekleşen olumsuz olayların daha da büyümemesi için üniversite yönetimlerini hukuk devletinin gereklerini yapmaya davet ediyoruz. Pek çoğu şehir dışından gelip zor şartlar altında eğitim almaya çalışan öğrencilerin huzur ve güvenliğini bozmak, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Olayların bir kısım medya kuruluşlarında “karşıt görüşlü öğrenciler”, gibi asılsız ifadelerle yansıtılması ise apayrı bir gafletin ve cehaletin tablosudur. Terörist bir kitlenin, milliyetçi-ülkücü gençliği hedef olarak seçmesiyle başlayan hadiseler tamamıyla bir terörist yapılanmanın ürünüdür ve ülkemizde iç kargaşa atmosferi yaratmak isteyen ihanet şebekesinin bir kışkırtmasıdır. Üç gün boyunca süren bütün tahriklere, kapımızın sonuna kadar kapatılmasına rağmen son facianın cereyan etmesi de yine bir vahamet neticesindedir. Bunu, “karşıt görüş”, “sağ-sol” ya da “şu veya bu” biçimde nitelendirerek yorumlayanlar da bilerek yahut bilmeyerek, bu ihanet şebekesine, bu hain emellere hizmet etmektedir.”şeklinde konuştu.

ulkuocaklari2.jpg

Konuşmasına devam eden Güreş, “Yurtta anarşi yaratarak bundan fayda sağlamaya çalışan PKK, bir süredir Türkiye’nin geleceğini yetiştiren ilim-irfan yuvalarını, üniversiteleri, kendisine hedef seçmiştir. Geleceğe dair büyük umutlar ve gözyaşlarıyla, çoğu zaman pek çok maddî imkânsızlıklara rağmen üniversiteye yollanan gençlerimiz; eli kanlı terör örgütünün kampüs çetelerinin bu baskıcı, zorba ve şiddet içerikli eylem ve tahrikleriyle daha önce pek çok kez yüz yüze gelmiştir. Öğrencilere karşı öncelikle baskıcı ve yıldırıcı bir tutum sergilenmekte; bu tavra boyun eğmeyen öğrencilere yönelik şiddet eylemlerine girişilmektedir. Kimi üniversitelerin yönetimleri, apaçık bu terör ortamını görmezden gelmektedir. Unutulmamalıdır ki kendi öğrencisinin can güvenliğini sağlayacak tedbirleri almayan bir üniversite yönetimi ‘görevi ihmal’ kapsamında suç işlemektedir. Bu vesile ile devlet erkanına da seslenmek istiyoruz: Elim saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunup en ağır şekilde cezalandırılması hükümetin namus borcudur. Ülkücü Hareket, şehit kardeşinin davasının daima takipçisi olacaktır. Süleyman Özmen Ağabey’e benzer bir şekilde Hakk’a yürüyen kardeşimizin anısı, tıpkı diğer şehitlerimizinki gibi sonsuza dek yaşatılacak ve acısı her daim yüreklerimizde olacaktır. Ülkücüler için bıçak kemiğe dayanmış, içimizin kanlarını akıttığımız bardak ise taşmıştır. Bu kahpeliği asla unutmayacağız. Kimse sabırlı oluşumuzu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamasın. Şu asla unutulmamalıdır ki: Ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sükutu şiar edinen Ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar! Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz! Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren, kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler, ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk Milleti’nin öfkesinden kurtulamayacaklardır. İktidardan aldığı tavizler ile Ülküdaşlarımıza saldırma cüretini gösteren hainler, Türk Milliyetçileri’nin tavizsiz duruşu karşısında şüphesiz hüsrana uğrayacaklardır. Ülkücü Hareket dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse, bugünde bu güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütünün ve mevcut iktidarın bölme projelerine geçit vermeyecektir. Türk Milleti bu elim hadisenin acısını içine atmayacak, hesabını eli kanlı canilerden ve ihanet ortaklarından mutlaka soracaktır. Tarihi şehitlerle dolu ve şanlı bir geçmişe sahip olan Ülkücü Hareket, safları daha da sıklaştırarak kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Şehadet şerbetini içerek şehitler kervanına katılan yiğit Ülküdaşımız Fırat Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Yüce Allah’tan Aziz Şehidimiz Fırat kardeşim gibi bizlere de, bayrak uğruna kan, vatan için can vererek şehitlik makamına eriştirmesini niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ulkuocaklari1.jpg


Konuşmanın ardından Ülkücü Yemini eden Ülkücü gençler, üniversitenin önünden ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber