Ülkü Ocaklarında Pandemi Süreci

Ülkü Ocaklarında Pandemi Süreci
Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Yaşar, pandemi döneminde ve yeni normalde Ülkü Ocakları olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri gazetemize anlattı.

Gazetemiz muhabiri Yağmur Ayan’ın sorduğu, ‘Çarşamba Ülkü Ocakları pandemi döneminden nasıl etkilendi?’ soruna yanıt veren Başkan Gökhan Yaşar,’’Çarşamba Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak her sektörün etkilendiği gibi bizde etkilendik. Yaptığımız faaliyetlerimiz genelde genç kesimle ve daha kalabalık ortamlarda oluyordu. Kişi sayımızı en aza indirerek korona virüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. ‘’ ifadelerini kullandı.

Muhabirimiz Yağmur Ayan’ın, ‘Pandemi döneminde nasıl faaliyetler düzenlediniz?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Yaşar, ‘’Sokağa çıkma yasaklarında görevli arkadaşlarımızın iletişim bilgilerini yayarak birçok aileye, 65 yaş üstü ve diğer vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Evden çıkamayan çocuklarımıza Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından Dede Korkut hikayeleri ve daha birçok yardımlarda ve desteklerde bulunduk.’’ dedi.

Muhabirimiz Ayan’ın, ‘Bir eğitimci olarak online eğitim olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?’sorusuna cevap veren Yaşar, ‘’Ne kadar online ders anlatsakta sınıf ortamı gibi olmuyor. Öğretmen olarak zevk almıyoıruz. Öğrencilerde pek odaklı olmuyor zaten. Aileye bu konuda çok iş düşüyor ama tüm öğrencileri kalabalık bir ortama toplamaktan daha iyidir. ‘’ diye konuştu.

Uzaktan eğitime destek için tablet kampanyası başlattığına ilişkin açıklama yapan Başkan Yaşar,
“Devletimiz bununla ilgili çeşitli kampanyalar başlattı. Samsunda sivil toplum örgütü olarak böyle bir kampanya başlatan ilk örgütüz. İçinde bulunduğumuz süreci savaş olarak görürsek görünmeyen bir düşman var ve tüm dünya bununla savaşıyoruz. Bu savaştan öğrencilerimizi korumak amaçlı eğitimden geri kalmamaları için bu kampanyayı başlattık.” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER/RÖPORTAJ: Yağmur AYAN – Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber