Ülkeye Katma Değer Sağlayacak

Ülkeye Katma Değer Sağlayacak
Çalışmalarında sona gelinen atık merkezi ile geri dönüştürülebilir her türlü atık malzeme ayrıştırılarak geri kazanımları ile ülkeye katma değer sağlayacak

Samsun’un Çarşamba Belediyesinde geri dönüşüm ve çevreye duyarlı projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Çarşamba’nın birçok mahallesinde kurulan Mobil Atık Getirme Merkezlerinin ardından çalışmalarına başlanan Sıfır Atık Getirme Merkezinde ise sona yaklaşıldı. Sıfır Atık Getirme Merkezi ile çevre bilinci arttırılırken aynı zamanda geri dönüştürülebilir her türlü atık malzeme ayrıştırılarak hem Çarşamba’nın hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

aw093604-01.jpg

“Çevre bilinci yüksek kent Çarşamba”
Yakında yapımı tamamlanacak tesis hakkında açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşambamız çevre bilinci yüksek bir kent. Yemyeşil bir doğaya, o doğaya da şükürle bakan bir insana sahip. Bu güzelliği korumak, yaşatmak da bizim elimizde. Geri dönüşüm bilincini arttırmak için de ilçemizde birçok program düzenliyor, yatırımlar hayata geçiriyoruz. İlçemizde israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek adına Çarşamba’mızın belirli noktalarına mobil atık getirme merkezleri kurduk.

aw093604-02.jpg

Geri kazanılabilir atık malzemelerin toplanması ve ayrıştırılması, çevre temizliği ve sıfır atık bilinci açısından oldukça önemli. Mobil atık getirme merkezlerinde topladığımız atıklar, Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezinde ayrıştırılarak geri dönüştürülecek. Bu merkez sayesinde, Çarşambamız sıfır atık kapsamında önemli bir adım atmış oldu. Böylece hem ekonomik olarak fayda sağlayacak hem de israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçerek doğamızı koruyacağız. Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi ile evlerden, iş yerlerinden veya kurumlardan kaynaklanan geri kazanılabilir atıkların; kaynağında ayrı biriktirilmesi, ayrı toplanması ile atıkların geri kazanıma gönderilmek üzere bırakılabilmesi imkanı bulunacak. Merkezimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

aw093604-03.jpg

aw093604-04.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber