ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Ülke ve Samsun

Ülke ve Samsun

7 Haziran seçimleri sonucunda hükümeti kuracak sonucu alamayan siyasi partiler seçim meydanlarında halka vaat ettikleri gibi sözlerinde durmadılar. Halkın vermiş olduğu mesajı iyi anladılar ve ülkeyi siyasi kaosa sürüklediler.

7 Haziran seçimlerinde 1. olan AK Parti hükümeti kurumayınca, yetkiyi Cumhurbaşkanı’na iade etti. Sayın Cumhurbaşkanı 1 Kasım da tekrar seçim olacağını ilan etti.

Biz şunu anladık bu ülkede muhalefet hem yalan konuştu hem de yok olduğunu anladık. Muhalefet hep olumsuzlukları oynayıp sorumluluktan kaçmıştır.

Şimdi hepsi birden sahalara inecekler, hepside bu sürede konuşmalarını meydanlarda halka arz edecekler.

Kimileri yalan beyan edecek, kimileri doğruları meydanlarda halka arz edecek, kimileri doğru konuşacak. Ama bu süreçte bu millet kimin ve kimilerin ne konumda olduğunu anladı. Bu seçimde oyunu kullanan çok duyarlı ve vakurlu olacaktır.

Buradan siyasi polemik yapıp da birilerini havalandırmada yapmayacağız. Ülkemizin görüntüsü hiçte iç açısı değil kimse beyaz tablo sunamaz. 13 yıllık iktidar da huzur, sükûnet ve rahatlık varken ne oldu da birden bugünkü duruma gelindi.

Bu sürecide iyi analiz etmek gerekmekte diyorum. Acaba bu sürecin buraya gelmesinde kimlerin suçu var, yada yok deyip de irdelemeyeceğim. Tüm siyasiler şapkasını önüne alıp düşünmelidir. Bu sıkıntılı dönem kazananın AK parti olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Bunu göremeyenin "bakar kör" olduğunu söyleyebilirim. Sayın Başbakan Davutoğlu tüm partileri kapı kapı dolaştı. Tüm siyasi partiler şart ve koşu sundular. Sanki kendileri 1. Parti olmuş AK Parti muhalefeti gibi. Bizimde en çok güvendiğimiz MHP idi oda daha 7 Haziran akşamı kapıları kapatınca şahsım adına dedim ki ‘Sende kaybettin’ çünkü MHP genel merkezine binlerce mektup ve mail gittiğini duyuyordum.

Ama tabana kulak tıkayan bir parti portresi çizdi ve sonuç 1 Kasım önümüzde sandık yine bizde. Bu sefer bu seçimlerde muhalefet tam dersini alacaktır. Artık insanların gerçekleri gördüğü konusundayım. İnsanlar kendi il ve ilçelerindeki kendilerini bilmez siyasilere kızdıklarından tepki olarak AK partiye oy vermediler. AK Parti gereken dersi almıştır diyorum. Kendine buyruk olan vezirler bunlar sorulur diyorum. Eğer şu kısa zaman zarfı içerisinde bunlar değerlendirip dikkate alınmazsa sonuç yine aynı olacaktır.

Kısacada şu konuya değineyim. AK Parti Samsun’daki vekillerini değiştirmezse sonuç aynı olacaktır. Biz bu konuları 7 Haziran öncesi çok dile getirdik ama dikkate alınmadı ve bizim söylediklerimiz gerçek oldu. Tiyatro aynı olursa perde aynı sonla biter diyorum.

Bu vekillerin istenmediği halkın dilinde dolaşırken acaba bunları partiyi yönetenler duymuyor  mu? Anlamış değilim. Bir bölgede vatandaşa sorulur bu kimdir? Vatandaş tanımaz vekili tanıyan bir vatandaş profili hakimdir.

AK parti vekillerini tanıyan çok azdır. Samsun’da vekillik yapacak çok kaliteli bulunamazsa bize de danışabilirsiniz diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi