‘ULAŞIM, ŞEHRİN HAYAT DAMARIDIR’

‘ULAŞIM, ŞEHRİN HAYAT DAMARIDIR’
Şoför esnafıyla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Şehirlerin yarıştığı yeni bin yılda Samsun'u yarışa dahil etmek istiyorsak mutlaka ulaşım sorunlarını çözmeliyiz. Ulaşım, bir şehrin hayat damarıdır" dedi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunlu şoför esnafıyla buluştu. Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ile yönetim kurulu üyeleri ve oda üyelerinin yer aldığı ziyarette şoför esnafıyla biraraya gelen ve onları dinleyen Başkan Genç, stratejik ve jeopolitik konumu ile önemli bir şehir olan Samsun'un, ulaşım problemini çözmesi halinde Türkiye'nin ve dünyanın en stratejik üssü olma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.

'ORTAK AKILLA ÇALIŞMALIYIZ'

Şoför esnafının, şehir için çok önemli bir hizmeti yerine getirdiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Çünkü bir şehrin ulaşımı ne kadar iyi olursa, gelişimi de o kadar hızlı olur. Şoför esnaflarımızın da bu şehirde sıkıntıları var. Bunların hepsini biliyorum. Şehir merkezimizin ilçelerle olan ulaşım sıkıntısı olsun, şehir merkezinde trafik sıkıntısı olsun, hepsi şoför kardeşlerimizi etkilemektedir. Hepimiz aynı aynı geminin içerisindeyiz. Dolayısıyla şehrimizi daha ileriye götürmek için birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Şehrimiz için ortak akılla çalışmalıyız" dedi. 

‘ulasim,-sehrin-hayat-damaridir’-(2).jpg

ŞEHİR, İYİ ULAŞIMLA KALKINIR

Samsun'un, önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Şehirlerin yarıştığı 3. bin yılın başında şehrimizi bu yarışın içerisine dahil etmek istiyorsak ulaşım problemlerini mutlaka çözmeliyiz. Bir şehri kalkındıracak olan iki önemli etkenden biri ticaretse diğeri de ulaşımdır. Ulaşım, şehrin hayat damarıdır. Ulaşım problemlerini çözmeyen şehirlerin ileri gitmesi mümkün değildir. Şehrimizin ulaşım sorununu çözdüğümüzde inanıyorum ki Samsun Türkiye'nin ve dünyanın en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır. Bu potansiyele sahiptir" şeklinde konuştu.

ÜRÜNLER, LİMANLA BULUŞMALI

İlçelerde üretilen ürünlerin en hızlı ve en ucuz şekilde limanla buluşması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, "Dünya'daki gelişmeler ve Türkiye'nin 2023 hedefleri Samsun'a da rol biçiyor. Küresel ulaşım ve lojistik eksenlerinin avantajlı bir noktasında yer alan Samsun, lojistik ve kombine taşımacılık sektöründe bölge merkezine dönüşmelidir. Anadolu'yu yeniden Samsun’a bağlamamız açısından Samsun'a ilçelerin de yararlanacağı şekilde hızlı yük treninin kurulması zorunludur. Samsun'u Orta Doğu’ya bağlayacak olan Samsun-Irak Demiryolu hayata geçirilmelidir. Bunun haricinde Samsun-Batum arası Hızlı Yük ve Yolcu Treni Hattı mutlaka kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

HAVAALANI BÖLGESEL OLMALIDIR

Samsun-Çarşamba Havaalanının bölgesel bir kargo havaalanı olması gerektiğini de dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Artık bölgemizde havaalanları çoğalıyor. Samsun Karadeniz'in başkenti diyorsak mutlaka ona göre yenilikler yapmak zorundayız. Havaalanı bölge havaalanı olmalıdır. Sinop, Amasya, Çorum, Ordu, Giresun gibi illeri bu şehrin ilçeleri gibi düşünerek, hinterlandımızı ona göre planlamalıyız. Bunları şehir olarak seslendirmezsek, istemezsek olmaz. Bütün bunların haricinde şehrimizdeki trafik problemini çözmemiz için Samsun'un, uluslararası ticaret ofislerini de kapsayan yeni bir merkeze ihtiyacı vardır."

SAMSUNSPOR KİTABI HEDİYE ETTİ

Başkan Osman Genç'in her zaman yanlarında olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın da, Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz esnafların ayakta durabilmesi için önemli çalışmalar yapmaktadır. Ancak bu konuda yerel yönetimlerimize de çok iş düşmektedir. Samsun'da şoför esnaflarımızın bir çok sorunu bulunmaktadır" dedi. Başkan Genç, ziyaret kapsamında şoför esnaflarını da dinledi. Ziyaret sonunda Başkan Genç, Federasyon Genel Başkanı Apaydın'a, Canik Belediyesi tarafından çıkarılan Samsunspor kitabı hediye ederken, Apaydın da Genç'e Türk Bayrağı işlemeli plaket verdi.

Köksal ÖNER

‘ulasim,-sehrin-hayat-damaridir’-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir