UKOME'nin kararı tepki çekti

UKOMEnin kararı tepki çekti
Dolmuşlar artık otobüs duraklarından yolcu alacak..

 

Samsun Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), 100. Yıl Bulvarı üzerinde yolcu taşımacılığı yapan 1. hat dolmuşları ile ilgili yeni bir karar aldı. 

Karara göre, bulvar üzerinde yolcu taşıyan dolmuşlar artık, belediye otobüslerine ait duraklarda yolcu alacak ve indirecek. Karara uymayan dolmuşlara ise 169 TL para cezası uygulanacak.

UKOME'nin aldığı bu karar ise 100. Yıl Bulvarı üzerinde çalışan dolmuş sürücülerinin tepkisini çekti. 

Dolmuş sürücüleri, Acem Tekkesi'nin bulunduğu nokta ile eski Gazi Belediyesi binasının olduğu alanı kapsayan uygulamanın kendilerini zor durumda bırakacağını söyledi. Karara göre otobüs duraklarından yolcu alıp indireceklerini belirten sürücüler, "Alınan kararla bulvar üzerinde trafiği rahatlatmak istiyorlar. Ancak bulvar üzerinde yol boyu araçlar park edilmiş durumda. Yasak olan yerlerede park yapılıyor, otobüs duraklarınada park yapılıyor. Bu durumda belediye otobüsü kendi durağından yolcuları alıp gidecek. Dolmuşlar olarak bizlerde bu durakları kullanacağız. Otobüslerle yolcu konusunda sıkıntılar yaşayacağız. Ve otobüs duraklarına park edilen araçlar yüzünden belediye otobüsleri yol ortasında durmak zorunda kalıyor. Bizlerde dolmuşlar olarak yolcu almak için bu duruklara yüklendiğimiz zaman zaten bulvarda trafik yine kilitlenmiş olacak. AYrıca vatandaşlarımız eskiden istedikleri yerde inebiliyordu şimdi mecburen UKOME kararı gereği otobüs duraklarında inecekler ve dolmuşlara bu noktalardan binecekler. Bu karar bizleride vatandaşlarıda mağdur edecek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir