UETD'de Adem Taflan Fırtınası

UETD'de Adem Taflan Fırtınası
UETD'de Adem Taflan Fırtınası

2004 Yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesi üzerine kurulan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) sivil toplum örgütü, her geçen gün Avrupa'da adından söz ettirmeye başladı. Çarşambalı Araştırmacı - Tarihçi Adem Taflan ise UETD ile Çarşamba sayfası ile dikkat çekiyor.

2004 Yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesi üzerine kurulan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) sivil toplum örgütü her geçen gün Avrupa'da adından söz ettirmeye başlarken, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya ve Teşkilatlanma Birimi Başkan Yardımcısı, AK Parti Çarşamba Belediye Başkan aday adayı ve Araştırmacı- Tarihçi Adem Taflan'ın çalışmaları ile Avrupa'da ki Türk vatandaşların daima yanında yer almaya devam ediyor.

UETD'nin Avrupa'da ki açılışı ve çalışmaları hakkında bilgi aldığımız Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı ve AK Parti Çarşamba Belediye Başkan aday adayı ve Araştırmacı- Tarihçi Adem Taflan yaptığı açıklamasında, " Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin açılışını dönemin Başbakanı ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dönemin Almanya başbakanı Schöreder yapması dikkatlerden kaçmazken, Avrupa’nın 14 ülkesinde 33 Bölge ve 285 Şube olarak Avrupa'daki Türk vatandaşlarına hizmet vermektedir. Türkiye’nin Avrupa’da ki lobi faaliyetlerini olumlu anlamla yönlendirmeye çalışan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 120 bin kişiyi Köln'de teröre karşı ülkemizin yanındayız mitingine toplayarak adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır." dedi

“Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) aynı zaman da AK parti'nin Avrupa temsilciliği olarak görülmekte olup, hükümete karşı Avrupa' da yapılmak istenen lobi faaliyetlerinin yanı sıra Ülkemiz adına yapılmak istenen Ermeni yasa tasarısı gibi süreçler de tasarının Alman Meclis’inden geçirilme sürecinde Almanya’nın 20 Farklı şehrinde gösteri düzenlemiştir.” ifadelerini kullanan Taflan, "15 Temmuz Resim sergisini Avrupa’nın bütün başkentlerinde asmıştır. 15 Temmuzun Yıl dönümünde Avrupa genelinde 15 Merkezde 15 Temmuz yaklaşık 30.000 kişiye anlatılmış, 2017 yılı itibariyle 500 ün üzerinde seminer ve konferanslarla Avrupalı Türkler yalnız bırakılmadığı bildirilmektedir." diyerek açıklamasına şöyle devam etti.

Taflan, "Avrupa ve Ülke parlamentosunda olan politikacılar ve gazeteciler ile ülkemize getirilerek mülteci olayları hakkında bizzat yerinde gösterilmek sureti ile mülteci konularının şeffaf şekilde Avrupa'ya iletilmesini sağlamış, yine 15 Temmuz darbe girişimi ihanetinin izleri ise darbe girişiminde en fazla hasara uğrayan hem TRT, hem Meclis bina arazisi içi ve çevresi gezdirilerek yerinde anlatılmış ve terör ile Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, Avrupa basını aracılığı ile tüm Dünya'ya duyurulması sağlanmıştır." diyerek son günlerde sosyal medyada artarak devam eden yeni sosyal medya hesabı hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunarak sözlerini tamamladı.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı ve AK Parti Çarşamba Belediye Başkan aday adayı Araştırmacı- Tarihçi Adem Taflan, "Bu aşama da şahsımın Çarşambalı olmasından kaynaklı olarak sosyal paylaşım hesabımızdan açmış olduğumuz bu sayfamızın amacı; Çarşambamızın Manevi önderlerini gençlere tanıtmak. Geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü kurmak. Çarşambamızı Ulusal ve uluslar arası çevrede temsil eden bürokrat,ilim adamı ve siyasetçileri bu sayfa aracılığıyla sizle buluşturmak. Çarşambamızda emeği geçmiş olan tüm büyüklerimizi siyasi ayrıma tabi tutmaksızın sizlere ve yeni nesil gençlerimize tanıtmak. Bu vesileyle yaklaşık 12 Avrupa ülkesinde seminerlerimizde mutlaka Çarşambamızın bu isimlerini de fırsat buldukça tanıtıyorum. Kısacası Geçmişini bilmeyenlerin haritasını düşmanları çizer.
Sizlerinde isimler konusunda tavsiyeleriniz varsa yorumlara ekleyebilirsiniz. Sizden ricam bu sayfamıza tüm dostlarımızı ve Çarşamba sevdalılarını davet etmenizdir. Selam ve Dua ile kalın." şeklinde konuştu.

HABER -FOTO: Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir