Üç yaşında yüzü yanan Mehdi’nin dramı

Üç yaşında yüzü yanan Mehdi’nin dramı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, üç yaşındayken yüzü yanan Mehdi Öter (8), okulda arkadaşlarının kendisine tuhaf tuhaf baktığı için ameliyat olup bu durumdan kurtulmak istiyor.

İlçenin Esenyurt mahallesinde zor şartlarda yaşayan Mehmet ve Kayser Öter çiftinin çocukları Mehdi ve Melik, 5 yıl önce üzerlerine dökülen kaynar su nedeniyle yaralandı. Yaşadıkları kazada Mehdi'nin yüzü ve kolu yanarken, kardeşi Melik'in sırtı yandı. Kiralık bir evde yaşam savaşı veren ve çocuklarını estetik ameliyatı yaptıracak imkanları bulunmadığını belirten aile, yardım bekliyor. Yüzünün bir kısmı yanan Mehdi'nin olayın ardından 3 kez ameliyat olduğunu belirten anne Kayser Öter, "4-5 yıl önce yapılan 3 ameliyatın ardından doktorlar yapmaları gereken müdahaleleri yaptıklarını ve kalan izlerin ancak birkaç yıl sonra estetik müdahalelerle giderilebileceğini ve bunun için de para gerektirdiğini söylediler. Bizim de maddi durumumuz yok. Eşim inşaatlarda çalışarak ailemizi geçindirmeye çalışıyor" dedi.

Oğlu Mehdi'nin yaşı ilerledikçe okulda arkadaşlarının bakışlarından rahatsız olduğunu belirten anne Kayser Öter, şunları söyledi: "Oğlum bana sürekli arkadaşlarının okulda kendisine tuhaf tuhaf baktıklarını söylüyor. Bu durumdan çok üzüldüğünü fark ediyorum. Saçının bir kısmı yok ve sağ kulağının altından yanağına uzanan bir kısımda yanık izi var. Okul ve sokakta kendisine tuhaf bakıldığını ve hatta bazen alay edilmesi oğlumun eğitimini de olumsuz etkiliyor. Saçının bir kısmı yok, başının saçsız tarafını saçlarını uzatarak kapatmaya çalışıyor. Oğlumun ameliyat olmasını istiyoruz, ancak maddi durumumuz yetersiz. Hayırsever vatandaşlar ve yetkililerden oğlumu bu durumdan kurtarmak için yardım bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir