TZOB, 14 Mayıs’ta sahada çiftçilerle olacak…

TZOB, 14 Mayıs’ta sahada çiftçilerle olacak…
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü, ülke çapında yaşanan kuraklık, don ve dolu olayından zarar gören çiftçilerle bir arada geçirmek amacıyla Ordu, Malatya ve Konya’da bölge toplantıları ya

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Ordu’da 12 Mayıs’ta yapılacak toplantıya 11 ilden, 14 Mayıs’ta Dünya Çiftçiler Günü’nde Malatya’daki toplantıya 9 ilden, 16 Mayıs’ta Konya’daki toplantıya 22 ilden temsilcilerin katılacağını belirtti.

Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin tarımda bu üretim döneminin iyi başlamadığını, Ekim ayından itibaren başta İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere şiddetli bir kuraklık yaşandığını bildirdi. Çiftçinin, bu kuraklıkla mücadele ederken, Mart ayı sonunda ülkenin çok büyük bir bölümünde yaşanan donun üretici için büyük sıkıntı yarattığını bildiren Bayraktar, “Ocak, Şubat aylarında hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi meyve ağaçlarının erken çiçek açmasına neden oldu. Bu durum, zaten ilkbahar geç donları için bir risk oluşturuyordu. Nitekim, başta fındık, kayısı, elma, ceviz olmak üzere meyve ağaçları don olayından çok kötü bir şekilde etkilendi” dedi.

Bayraktar, bu yıl afetlerin kuraklık ve don olayıyla kalmadığını, fırtına, dolu zararlarının da önemli hasara neden olduğunu vurguladı.

Çiftçinin içinde bulunduğu durumu, kamuoyuna ve bakanlık yetkililerine anlatmak, sorunlara çözüm yolları aramak ve bulmak amacıyla “Doğal Afet Değerlendirme Toplantıları” planladıklarına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

“Ordu’da 12 Mayıs 2014’te yapılacak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’nun da bulunacağı toplantıya, Ordu’nun yanı sıra, Trabzon,  Samsun, Giresun, Rize, Amasya, Tokat, Kastamonu, Zonguldak, Sakarya ve Düzce’den Ziraat Odası başkanları katılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel