Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUMAK”

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUMAK”

 

Son zamanlar da Samsun İl Özel İdaresi ne hikmettir gündemden bir türlü düşmüyor.  Evet, Samsun İl Özel İdaresi neden gündemden düşmüyor? Maşallahı var Köyler ve İl genelinde ki binlerce hizmet bekleyen alanlar varken İl Özel İdaresinin el altından yaptığı gündeme getirilen ve içinde bazı medyanın da yer aldığı haberler nedeni ile başı baya ağrıyor. Bu güne kadar İl Özel İdaresi sadece birkaç yılın basına veya matbaalara, ajanslara verdiği harcamaları açıklandı. Ama içerde neler oldu, kim kiminle nasıl bir bağlantı içinde imiş, kim kimi korumuş, kime nasıl sözcük yerindeyse peşkeş çekilmiş gün geçtikçe ortaya peyder pey çıkartılıyor.

Geçenlerde sevdiğim bir dostum şunu dile getirdi. “Erol bey sizin de matbaa ve gazeteniz var. İl Özel İdaresinin harcamalarına, gazete aboneliklerine bir göz gezdirdim hayrete düştüm sözü az kalıyor. Dehşet içinde kaldım desem yeridir. Yıllardır İl Özel İdaresinde neler olmuş neler biz farkına varmadık. Sizin gazete ve diğer ilçeler ki bu ilçeler den Ladik dışında çünkü onlar bile bir şeyler almış neden alamadınız?. Sizin bilginiz mi yoktu yoksa bunlar gizli saklı ahbap- çavuş ilişkileri ile mi yapıldı. Bu konuda İl Genel Meclis üyeleri arasında dahi kaos ortamı oluşmasına neden olmuştur. Çoğu İl Genel Meclis Üyeleri bu konuya tepki göstererek bunların detaylı şekilde açıklanmasını istedikleri biliniyor” dedi. Şöyle geçmişi hatırlayın. Bu İl Öz3l İdaresi bombası patladığında ortaya 50 100 bin TL lik verilenler çıkmıştı. Sonrasında İl Özel İdaresi bunu birazcık daha açarak detaya inmiş. Güya inmiş. Daha eskilere inilse ve gerçekten hakkaniyetle Müfettişler bu konuyu sorgulasalar kim bilir kimler neler neler götürmüşler.  

Sözün özü son günlerde yayın organlarında boy boy ilanlar veriliyor. Herkes bir birine bindiriyor babam bindiriyor. Bu konu merakımı uyandırdı. Sayın Samsun Valisi ve İl Genel Meclis Üyeleri bu konuyu harbiden net olarak açıklayacak ve bu pisliğin girdabına girmiş, bu lağım kokan ilişkilerde ki tüyü bitmemiş yetimin hakkını bol keseden alıp deveyi hörgücü ile götürenler halka aleni olarak ifşa edilebilecek mi?. Başka bir merakım ise bazı medya da Milletvekillerinin ve diğer siyasilerin de bu işin içinde olduğu ima ediliyor. Bu söylenen makamlar da bu işlere vakıf ve müdahil midirler. Eğer öyle ise meydanlar da “TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUMAYA GELDİK” diyenler varsa bu işin içinde YAZIKLAR OLSUN demekten başka yapacak işimiz var demektir.

Bu saatten sonrasına sanırım ki haksız rekabet, devletin malını kötüye kullanmak, zimmete mal geçirmek ve daha çok maddeler eşliğinde bunları yapanlar, yapılmasını isteyenler, bu işlerde imzası olan veya imzalardan imtina edip bilgisi dahilinde başkalarına imza attıranlar, alanlar, çalanlar hepsi yargı önüne çıkartılıp yargı son sözü söylemelidir. Aksi takdirde bu yolun ışığını görenler bundan sonra daha da fazla açılacaklardır. Başka kurumlara da bu konular sirayet edecektir ki belki de etmiş kurumlar vardır. Kaldı ki Vergi Dairelerimizi bu konularda defterleri çok iyi inceleyerek başka ad ve nam altında alınan fazla fazla ürünlerin faturaları ile bahse konu mallar mutlaka görülmeli ve gerçekler ortaya çıkartılmalıdır. Haksız rekabet, haksız kazanç helal kazanç için çırpınanların haklarına tecavüz değil midir?. Buna kısacası kimse diyemese de HIRSIZLIK DEĞİL MİDİR?.

Kısa sürede bu konuların temizliğe çıkartılıp aydınlatılmasını ve gereken cezaların yaptırımların yapılarak bu işi sadece görev olarak tertemiz yapanlar bari hem zan altından çıkarılmış olur hem de bu tür insanlar hakları olan cezaları alarak içimizden temizlenerek piyasalar rahatlatılmış olur. Aksi takdirde herkes bir birini itham ederek suçlayarak yetimin hakkının gasp edilmesine ve helal kazanç sağlayanlarla haksız rekabete yol açılmış olacaktır. Ve bunu da yapanın yanına kar kaldığı için bir bakıma desteklenmiş olacaktır. İnanıyorum ki yargı bu konuyu mutlaka kısa sürede netleştirerek gerekeni yapacaktır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak herkesin adaletli ve dürüst olduğu sürece görev yapması ile sağlanabilir. Yetim hakkını yemek ne demektir bu millete bırakıyorum açıklamasını artık.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi