TÜRMOSAN MOTORLARI İLE ÇİFTÇİLER YARIŞTI...

TÜRMOSAN MOTORLARI İLE ÇİFTÇİLER YARIŞTI...
Samsun Çarşamba İlçesi Kızılot Mahallesinde TÜRMOSAN Traktörleri Fabrika temsilcileri ve Çarşamba Temsilciliği tarafından çiftçilere traktör tanıtım programında çiftçiler "Türkiye Tarımının Yıldızı" ile hem tanıştılar hem yarıştılar.

Çarşamba İlçesi Kızılot Mahallesinde TÜRMOSAN Karadeniz Bölge Temsilcisi Adem Topçu ve Türmosan Traktörleri Fabrika yetkililerince gerçekleştirilen "Türkiye Tarımının Yıldızı" adı verilen yüzde yüz yerli traktörlerin tanıtım ve show gösterilerini izlemeye gelen çiftçiler hayran kaldı. Kızılot Mahallesinde bulunan mera alanında çiftçilerin ziyaretine açılan Türmosan traktörleri için ilk olarak tanıtımları gerçekleştirildi. Tanıtımı Türmosan Traktör Fabrika etkilisinin yaptığı açıklama da fabrika olarak 50 beygir den son yüzde yüz yerli üretim olan 115 beygir gücünde mi Maksima adı verilen traktörler görücüye çıktı.

Fabrika yetkililerinden yapılan açıklamada 1976 yılında Türkiye'nin ilk yerli dizel traktör fabrikası olarak Konya' da kurulmuştur. Devlet kuruluşu olarak ilk traktör üretimine 1984 yılında başlamıştır. Daha sonra 2004 li yıllarda özelleştirildi. Kısa zamanda özel firma olarak kendini geliştirerek yeni modeller piyasaya sürülmeye başladı. Türmosan Fabrikasında 50 beygirden 115 beygire kadar 11 seride 264 model üretimi yapmış bulunmaktayız. Türkiye genelinde ise 100 bayi 350 servisimizle hizmet vermekteyiz. Yerli traktörlerimizi ihracat olarak 7 si Avrupa olmak üzere   17 Ülkeye ihracatımız bulunmaktadır. Bu Türkiye için bir gururdur. Daha önce Türkiye'ye ithal ettiğimiz traktörleri bu gün biz Tümosan olarak dışarıya ihraç ediyoruz" diyerek şunları dile getirdi.

Türkiye genelinde son 10 yıl içinde 36 marka traktör içinde Türkiye 2. liği elde etmiş bir marka Türmosan markası ve traktörleri. Bu da hem Tümosan için hem de siz çiftçilerimizin istekleri ve beklentileri sizlerin sayesinde sizlerin gücü ile oluşmuştur. Sonuç olarak Türkiye'nin medarı iftiharı Türmosan traktörlerini yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ve sonunda sizlerin beklentisi olan 115 beygir gücünde ve en son teknoloji ile donatılmış yeni modelimiz sizlerin hizmetine hazırdır. Hemen tüm modellerimiz yoğun bir istek ve istek almakta olan traktörlerimizde modern görünüm yanı sıra sizlerin hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz ve sizlere de yaşatacağız inancındayız.

Konuşmalardan sonra sırası ile Tümosan Fabrikasında üretilen tüm modellerin hepsinin tanıtımları yapılarak çiftçilere özellikleri anlatılarak traktörler tanıtıldı. Tanıtım programından sonra gönüllü olarak seçilen 11 çiftçi belirlenen traktörle slalom yarışması yaptılar. Yapılan slalom yarışmasında 22.90 saniye ile Fatih Kırbıyık birinci, 23.27 saniye ile Mehmet Karkucak ikinci ve 23.87 saniye ile Emrah Taş üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren yarışmacı çiftçilere birer altın hediye edilirken hediyeleri üçüncü olan yarışmacı Emrah Taş' a Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Şube Müdürü Birkant Şanlı, İkinci gelen Mehmet Karkucak' a Şekerbank Müdürü Hale Öztürk ve birinciliği kazanan Fatih Kırbıyık' a ise Yapı ve Kredi Bankası Şube Müdürü Recai Öz verdi. Tören sonrasında Şekerbank Şube yetkilileri Tümosan traktörleri için kredi destekleri hakkında çiftçileri bilgilendirerek banka şapka ve broşürleri dağıttı. Ödül dağıtımı sonrasında Tümosan traktörlerini denemek isteyen çiftçiler traktörlere binerek tarla sürmeye, traktörlerin özelliklerini öğrendiler.

traktor-show1.jpg

traktor-show3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber