"Türkiye'yi ahtapot gibi sarmış"

Türkiyeyi ahtapot gibi sarmış
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yeni seçilen divan üyelerini kabul etti.

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, terör, ana dilde savunma hakkı, Büyükşehir Yasa Tasarısı ve Kürt sorunu ve Türkiye dış politikası ile ilgili görüşlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, yedi maddeden oluşan görüşlerini sundu. Yeni Divan üyelerini Cumhurbaşkanı Gül’e takdim eden Devlet Bahçeli, 21 Haziran 2010 tarihinde Cumhurbaşkanlığı makamına sundukları “Bölücü Terörle Mücadele” konusundaki tespit ve tekliflerinin hala geçerliliğini muhafaza ettiğini söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül’e sundukları görüş ve önerilerini açıklayan Bahçeli, 21 Haziran 2010 tarihinde sundukları görüşlerin bugün ne kadar yerinde, ne kadar isabetli ve ne denli doğru çıktığının bir kez daha netlik kazandığı kaydetti.

Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Gül’e sunduğu yedi maddelik görüş ve önerileri arasında ilk sırada “milli kimlik” ve cezaevlerindeki açlık grevleri yer aldı.

“BEDENLERİNİ ALET EDEREK DAĞDAKİ EYLEMLERİNİ BAŞKA TÜRLÜ SÜRDÜRÜYORLAR”

Türk milli kimliğinin yüz yüze kaldığı saldırı ve mütecaviz eğilimleri durdurmak, değilse bile aşama aşama hafifletmek devlet ricalinin başlıca görevleri arasında görülmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Aksi halde, kimliği erozyona uğramış, tarihsel çizgisi kırılmış, kültür kodları tarumar olmuş ve asırların göz nuruyla biriken milli değerleri çarçur edilmiş aziz millet varlığının son yurdundaki mevcudiyeti sakatlanacağı gibi, bağımsızlığı da rastlantılara mahkum edilecektir.

Bu nedenle başta vatandaşlık tanımı olmak üzere, anayasa vasıtasıyla kurulmaya ve yerleştirilmeye çalışılan milli kimlik karşıtı oluşumlara mutlaka uyarıcı, önleyici ve öğüt verici bir tutum takınmak çok faydalı olacaktır. Türk milletinin unutulmuşluğa terk edilen; adını, adabını, adaletini, acısını, ahfadını, anısını ve asaletini teminat altına almanın muazzez yollarından birisi de budur.

Hali hazırda Türkiye’nin en önemli açmazı kanlı terör örgütünün hain saldırıları ve ortaya çıkardığı kabarık faturasıdır. Bölücü teröre yumuşak yaklaşımlar, bölücülüğün hedef ve emellerini basite alan tutumlar, dayatmalarına öngörüsüzlükle göz yuman politikalar, müzakereyle mücadele arasında gidip gelen kararsızlık sarkacı bunun en başta gelen müsebbipleri arasındadır. Bölücü terör ve şehir uzantıları dört bir koldan Türkiye’yi ahtapot gibi sarmıştır. İmralı talimatlarıyla son bulan cezaevlerindeki açlık grevleri son iki ayı geçen bir süredir ülkemizin görüş mesafesini bulandırmıştır.

Ölüm üzerinden kumar oynayan, bedenlerini alet ederek dağdaki eylemlerini başka türlü sürdüren terör yandaşları şantajla Türk milletine gözdağı vermişlerdir. Görüldüğü kadarıyla cezaevlerindeki açlık grevi amacına ulaşmış; hükümet maalesef teslimiyet ruhuyla hareket ederek zorlamalara direnememiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir