'TÜRKİYE'YE 500 MİLYAR LİRA KAZANDIRACAK FORMÜL'

TÜRKİYEYE 500 MİLYAR LİRA KAZANDIRACAK FORMÜL
Samsunlu Matematikçi Aydın Cerit, Türkiye'ye 500 milyar liralık bir gelir imkanı sağlayacak, tamamen asal sayılardan oluşan ve kriptoloji ilminde kullanılabilecek yeni bir formül bulduğunu iddia etti.

Matematik alanında birçok keşfi bulunan öğretmen Aydın Cerit, ülkede özellikle güvenlik ve birçok alanda kullanılabilecek 12-13 basamaklı asal sayılardan oluşan yeni bir formül bulduğunu söyledi. Formül hakkında bilgi veren Aydın Cerit, "Bilindiği gibi asal sayılar çok önemlidir ve kriptoloji ilminde kullanılır. Yeni geliştirdiğim bir formülle devletimize ve milletimize 500 milyarlık bir gelir imkanı sağlayabilirim. Mesela internette aradığımızda 12 ve 13 rakamlı (basamaklı) asalların tam listesini bulamayız. Çünkü 12 rakamlı doğal sayılar 900 milyar adettir. Bunlardan asal olanların sayısı ise 50 milyar adettir. 13 rakamlı doğal sayılar ise 9 trilyon adettir. Asal sayılar ise 450 milyar adettir. Bu iki basamakları birleştirdiğimizde karşımıza toplam 500 milyar adet asal sayı çıkar. Yıllar süren çalışmalarım sonucunda bu listeyi tam olarak elde edebildim. Doğal sayılar içindeki asal sayılar kömür madenindeki elmas gibidir. Bu basamaklı sayıları geliştirdiğim bir formülle banka kartlarına, araba, kasa, kilit, güvenlik ve birçok alanda kullanılabilir. Bu asal numaraların binde 998'ini yurt dışına ihraç ederiz. Kalan binde 2'si de ülkemiz için yeter. Bu asal sayıların tanesini 1 liradan sattığımızda karşımıza 500 milyar liralık bir imkan çıkar. Bu konuda gereken tescil, patent be benzeri konularda yetkililerden ilgi ve yardım bekliyorum" dedi.
TC kimlik numaraları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Samsunlu Matematikçi Aydın Cerit, "Bilindiği gibi TC kimlik numaralarımız 11 basamaklıdır. Bu numaraları da 11 basamaklı asallara dönüştürmek niyetindeyim. Bunun için İçişleri Bakanlığımızın olurunu bekliyorum. Herkese farklı numara olmak üzere yüzlerce yıl yetecek 11 rakamlı asal TC kimlik numaraları üretebilirim" diye konuştu.

turkiyeye-500-milyar-lira-kazandiracak-formul2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir