Türkiye’nin Pilotları Samsun’da Yetişiyor

Türkiye’nin Pilotları Samsun’da Yetişiyor
OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu'nda hususi pilot lisansı eğitimi alan öğrenciler mezun oldu.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü ve UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Kolbakır: "Türkiye'nin pilot açığını biz kapatacağız"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM)   Uçuş Eğitim Organizasyonu'nda hususi pilot lisansı (A) eğitimi alan öğrenciler mezun oldu.

OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü ve UZAYTEM Uçus Eğitim Organizasyonu Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en yeni uçuş okulu olmalarına rağmen dünya standartlarında pilotaj eğitimi verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin pilot açığını OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu birimi olarak kapatacaklarını savunan Kolbakır, "24 Aralık 2013'te pilotaj eğitimi vermeye başladık. Hususi pilot lisansı eğitimi alarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği denetim ve kontrol uçuşlarında başarılı olan 5 öğrencimiz bröve takmaya hak kazandı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ticari pilot lisansı ve hava yolu pilotluğu eğitimi verme yetkisi almak ve eğitimlere başlamak için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Kolbakır, geleceğin pilotlarını yetiştirdiklerini  belirtti.

UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu  olarak uçak filosunu büyütmeyi amaçladıklarını ve bu yolda da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Prof. Dr. Kolbakır, şunları kaydetti:

"Dünya gelişiyor ve ilerliyor. Mesafeler kısalıyor. Ülkemizde her ilde bir havaalanı var artık hava ulaşımı daha kolay. Birçok hava yolu şirketi ve özel uçak sahipleri var. Dolayısıyla çok sayıda pilota ihtiyaç var. Bu nedenle biz de Türkiye’nin geleceği olan pilotları burada yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerden, Türk devletlerinden ve  özellikle de Arap ülkelerinden pilot olmak isteyenlere de kapımız sonuna kadar açık. Çünkü biz ileri teknolojiler, bilgi ve tecrübeli pilot eğitmenlerimiz ile dünya standartlarında eğitim veriyoruz. Türkiye'nin en yeni uçuş okulu olmamıza rağmen büyük başarılar sağladık. Hedefimiz Türkiye'nin pilotlarını yetiştiren en büyük ve en donanımlı uçuş okulu olmak."

Kolbakır, kısa süre önce faaliyete geçmesine rağmen OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitil Organizasyonunun üç pilot eğitmen, iki teknisyen ve 8 eğitim uçağı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz