Türkiye’nin Kadın Gücü Samsun Buluşması

Türkiye’nin Kadın Gücü Samsun Buluşması
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, “Türkiye’nin Kadın Gücü Samsun Buluşması” konulu etkinlik düzenlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, girişimci iş kadınları tarafından katılımcılara sunum gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “İş dünyasının temsil kanadı olarak en büyük arzumuz güçlü bir ekonomidir. Güçlü bir ekonomi refah düzeyi yüksek bir gelecek demektir. Bu amaca istinaden politika üretilmesinde stratejiler gerekmektedir. Zira ekonominin en stratejik öznesi girişimciliktir. Bizim medeniyetimiz kadın ve erkeğin birlikte mücadele edebilmesiyle inşa edilmiştir. Şüphesiz medeniyetin kalkınmasının vazgeçilmez iki eş aktörü kadın ve erkektir. Ülke nüfusumuzun yarısı kadın yarısı da erkektir. Ancak bu eşitlik kadınların ekonomik hayata katılımları anlamında maalesef geçerli değildir. Kadın girişimci oranı yüzde 8’lerdedir” dedi. 
Daha sonra konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, “Ben istatistikçiyim. Sayılara sık sık bakıyorum ve bazı tuhaflıklar var. Şimdi bizde öğrenci sayısı yarı yarıya. Hatta bazı bölümlerde kız öğrencilerimiz daha fazla. Ben derse girdiğimde kızlarımıza diyorum ki 'iyi ki siz varsınız'. Yoksa erkeklere kalırsak ders falan yapamayız. Sonra yüksek lisansa baktığımızda kız öğrencilerimiz daha fazla başvuruyor ve daha gayretliler. Sonra geçen hafta baktığımda kadın araştırma görevlilerimizin sayısının yüzde 45 olduğunu gördüm. Aslında sistem açık. Ancak kadın biraz yükselmeye başladığında ailevi ve kadın olmanın getirdiği şeylerle, akademik ve ya ekonomik alandaki şeyleri 2 ve ya 3’üncü plana itebiliyor. Bizim genç kadın nüfus oranımız oldukça yüksek ancak bu avantajımız 2030 ve 2040’lara kadar. Bu avantajımızı da kaybedeceğiz. O yüzden ne yapıp ne edip genç kadın nüfusu ekonomiye ve iş gücüne katılımını arttırıcı önlemler almamız gerekiyor” diye konuştu.
Son olarak konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Türkiye 2007-2015 yılları arasında incelenen 63 ülke arasında en fazla kadın istihdam oranına sahip ülke olmuştur. Ben bu etkinliğe Samsun şehri olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu toplantıların kadınlarımız için faydalı sonuçlar vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 

20180222aw314178_02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel