Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

Türkiye'de Turizm'in kalitesi!

Türkiye'de Turizm'in kalitesi!

Türkiye turizminin kötü olduğunu söyleyenlere  neye göre kötü olduğunu sorarım!

Turizm dendiği zaman içerisine tur operatörleri, seyahat acenteleri, tatil lokasyonları, tatil bölgelerindeki esnaflar, şehir ve tatil otelleri, otobüs ile ulaşım, uçak ile ulaşım, transferler gibi hizmetlerin tamamı girmektedir. 

 

Bütün bu hizmetlerin tamamına bakılarak  neticesinde de o ülkenin turizm notunu ortaya çıkarabilirsiniz. Sonuçta konuşulanlar, değil tecrübe insana öğretir. 

 

Ülkemizde yer taşımacılığı konusunda diğer ülkelere göre otobüs sektöründe çok fazla firma bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Avrupa’ya da hizmet vermektedirler.  Fakat en iyi otobüs firmalarını sorarsanız bir yada iki tanedir.

 

Memnuniyetsizlik oranı ise çok yüksektir. Şikayet siteleri dolup taşmaktadır.  Hostlar ile ilgili olanlar, şöför hataları, otobüslerin çok durup kalkması, otobüs içi servisin kötü olması ! gibi.

 

Peki ya yurt dışında yer taşımacılığında durum nedir?

 

Yurt dışında yer taşımacılığında çok fazla firma yoktur.  Otobüslerin içerisinde host bulamazsınız. Kendi valizinizi kendiniz taşırsınız. Öyle otobüs içi ikram ve serviste beklemeyin.  Şaşıranlarınız olacaktır elbet ama bu bir gerçek.

 

Yine ülkemizde otellere bakacak olursak otellerimiz çok lüks ve çok konforludur. Birçoğunda Türk mutfağı dışında Dünya mutfağından seçenekler vardır.  Yine spor alanları, hamam, sauna, masaj alanları..çocuk dünyaları gibi birçok konuda hizmeti içinde barındırıyorlar.

 

Fakat şöyle bir bakın otellerimiz ile ilgili de şikayet siteleri doluuup taşıyor. Yemek menüsünden alında servis kalitesine, temizliğine kadar boy boy şikayetler vardır.

 

Peki bizim otellerimiz kadar lüks, temiz ve müşterisine hizmetkar ve ilgili, birçok hizmeti içinde barındıran oteller yurt dışında var mı?

 

Evet var ama çok nadir ve de bu kadar ilgi bulmak zordur.

Yine tatil yörelerimizde esnaflarımızın sıcak kanlılığı samimi davranışları, elleriyle hazırlayıp emek ettikleri el işi hediyelik eşyalar.. İnanının çok emek veriyoruz.

 

Birde bütün bir yıl çalışıp hayalini kurduğumuz tatilimizi rezil eden seyahat acenteleri yada online tur operatörleri var şikayet listelerimizde. Peki siz doğru belgesi olan seyahat acentesine gitmediyseniz internetten kaynağı belirsiz ürünü almışsanız emek edenlerin suçu ne?

 

Şimdi ülkemizde bu kadar ilgi alakala varken, hizmette sınır tanımazken, her şeyin en iyisini sunmak için rekabet içinde olan turizmcilerin emekleri  için kötü demek ne kadar doğru?

 

Hiç doğru değil!! Çünkü kötü olan hizmet sektörümüz değil ne yazık ki denetimlerimizin doğru olmaması, eksik olmasıdır.

 

Yabancıların ülkemizi çok seviyor olmalarının sebebi Turizme verdiğimiz değerdir. Tüm sunulan bu imkanlardan dolayı da  turizmde  Türkiye’yi  tercih ediyorlar.

 

Dünya’da görülmesi gereken çok çok güzel yerler var ama gittiğinizde hayal kırıklığına uğramayın çünkü Türkiye’deki hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti anlayışını bulmak zordur.

 

Avrupa’nın bizden öğreneceği çok şey  var.

Bol gezmeli Mutlu Hafta sonları

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi