Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

TÜRKİYE’DE TURİZM BİTTİ Mİ?

TÜRKİYE’DE TURİZM BİTTİ Mİ?

Herkesin aklında ne yazık ki ülkemizde ve Dünya ülkelerinde yaşanan terör olaylarından dolayı turizm bitti düşüncesi var.

Hal böyle olunca da erken rezervasyon dönemi olsa nolur olmasa nolur zaten turizm bitti, o fiyatlar dibi görür tatili şimdi almayalım, sonra bakarız gibi birtakım düşünceler oluşmuyor değil.

2016 yılında yaşanan olayların neticesinde turizm çok sarsılmış ve ciddi zarar görmüştür.

Tur operatörleri – Seyahat Acenteleri – Oteller – Esnaflar .. herkes zarar etmiştir. Zararlarını kapatmak için birçok işletme, tesis, esnaf fiyatları dibe çekmiştir.

Neticesinde bazı oteller mali durumları kaldırmadığı için kapanmış ve yabancı sermayeli olanlardan bazıları Türkiye’den çekilmiştir. Belli başlı tur operatörlerinden kapananlar ve zarar eden seyahat acenteleri kapanmıştır.

Peki 2017 ‘de terör devam ederse turizm hep mi bitecek? Mümkün mü?

Turizm için birşey yapılamaz mı?

Tabiki her zaman bir çözüm yolu vardır. İç turizme dönmek gerekir. Kaldıki tur operatörleride B planı olarak olabilecek durumlara hazırlıklı fiyatlar çıkıyorlar.

Peki vatandaşın yapması gereken nedir?

Turizm bitti bu yıl tatile gidilmez, oteller perişan, yazın fiyatlar çok daha düşük olacak gibi asılsız yaygaralara kulak asmayıp biz yine tatilimizi alacağız ve planlarımızı yapacağız. Paramızın ülkemizin içinde dönmesi için turizmin zarar görmemesi için mücadeleye devam edeceğiz.

Ülke içinde dönen para ile ticaretin dönmesi önemlidir. Bu sadece turizm için geçerli değildir aslında tüm ticaretin döndüğü genel yaşamımız için geçerlidir.

Tatillerinizi mutlaka Türsab üyesi tur operatörleri ve seyahat acentelerinden alın ve alırken seyahat sigortasınıda mutlaka satın alın. Geçerli sebebleriniz olduğu takdirde tatilinize 72 saat kala koşulsuz iptal hakkına sahip olursunuz. Böylelikle paranızı iade alabilirsiniz.

Erken rezervasyon dönemi başlamış olup indirimli fiyatlardan faydalanmamanız için hiçbir sebeb yok.

Asılsız haberlere kulak asmayın Türkiye’miz için el ele verecek bunlarıda aşacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi