Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Türkiye'de siyaset için değil, birlik için üslup değişmeli!

Türkiye'de siyaset için değil, birlik için üslup değişmeli!

15 Temmuz Hain kalkışma (darbe)  yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde önce ki gece Türkiye etkinlikler için sokaklara resmi tören alanlarına doldu taştı.

Törenlerde Kuran-ı Kerimler, ilahiler okundu.
Ve en dikkat çekeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gecede canlı yayınlarla  hemen her kanaldan halka hitap etti.

Ama yine muhalefet ve ülkenin yarısı anma törenlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmesine kilitlendi.

Sosyal medya da en fazla AK Partili Ankara Kuşu'nun Reisi eleştirir mahiyette ki twiti herkesim tarafından dikkat çekti. Ve eleştiride kullanılan dikkat çeken fotoğraf ise 'Ankara kuşu' sayfasında demiş ki; "Şehitleri anma programında partisinin liderini yuhalatırsanız adam kalkar gider."
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen
Program çerçevesinde demokrasi nöbeti tutuldu.
Anma törenlerinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti" cümleleri ile sürdürdü.
Tam bu noktadan sonra konuşmaya
tepki olarak Kocaeli’deki törene katılan CHP ve İYİ Partililer alanı terk etti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de alandan ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin en büyük etkisi ise  AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney üzerinde olmuş.
CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’la yan yana oturan AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney'i zor durumda bırakmış.  CHP'liler alanı terk ederken Hakan Çakar'la tokalaşan Ali Güney programı kaldığı yerden takip etti.
 İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Bugün Milli Birlik Günü, bugün kucaklayıcı olması lazımdı” dedi.
Başka söze gerek yok sanırım.

Biz hep söylüyoruz diyoruz ki; "Sayın Cumhurbaşkanım sizin sözleri yazan kimlerse lütfen acil değiştirin. Son dönemlerde ki kullandığınız dil, ayrımcı dil ve bu da sizi halktan kopartıyor, tepki topluyor. Babacan ve ekibinin işine yarıyor Farkında mısınız?
Kimin siyasi dümenine yazarlarınız, danışmanlarınızın sizi fark ettirmeden yönlendirdiğini fark ediyor musunuz? Her neyse bizden söylemesi. Siyasi mevta için AK Partiyi zorlayanlar FETÖ' den sonra şimdilerde kimlik, kılık ve şekil değiştirip yakınlarınızda dolananlar olsa gerek..."

***
Bu olay törenlerin ardından gündemde iken Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasına dair dikkat çekici eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu    S-400'lerden sonra Doğu Akdeniz konusunda hükümetin politikasını  destekleyen açıklamalarda bulunması dikkat çekti. Yetmedi..
Kılıçdaroğlu birde AB'yi olmadığı kadar sert eleştirdi. "AB, Türkiye’ye karşı çifte standart uygulamıştır.
Kalkmışlar bize ambargo uygulayacaklar, sen önce bize verdiğin sözü tut.  Kıbrıs Rum kesimini hangi gerekçe ile aldınız? Ne yaparlarsa yapsınlar? AB çifte standarttan vazgeçmediği sürece, bu topraklarda değeri yoktur. Bunu sadece burada söylemiyorum ki  AB’de görüştüğüm en yetkililere söyledim.  Çifte standart uygulamaya da devam ediyorlar"
 dedi.
Ne diyelim. Türkiye'nin dört bir yanını düşman sarmış, içerde FETÖ ihanetini yeni yeni unutmaya çalışırken, başka dertle uğraşmamak ve aksine kardeşlik, dostluk ve birleştirici üsluplu siyasete dönülmesi ümidimle.
Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi