Türkiye'de oy kullanma süreci başladı

Türkiyede oy kullanma süreci başladı
2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde ülke genelinde oy kullanma işlemleri başladı.

32 ilde oy kullanma işlemleri 07.00'de başlarken diğer illerde ise oy verme işlemleri saat 08.00 itibariyle başladı.
Ülke genelinde, 26 milyon 704 bin 757'si kadın, 25 milyon 991 bin 75'i erkek olmak üzere 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak.

İSTANBULLULAR OY KULLANMAYA BAŞLADI

İstanbul genelinde oyunu kullanacak yaklaşık 10 milyon seçmen, daha önceden seçmen bilgi formları ile kendilerine bildirilen seçim merkezlerinde oylarını kullanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde seçim merkezlerine gelen vatandaşlar, büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı hazırlanan oy pusulalarına "EVET" mührünü bastıktan sonra, zarf içerisinde ilgili sandıklara attı. Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul

için oy verme sürecinin saat 08.00'de başlayıp, 17.00'da tamamlanacağını duyurdu.

DOĞU’DA VATANDAŞLAR OY KULLANMAYA BAŞLADI

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi Doğu Anadolu Bölgesinde başladı.

Oy verme işlemi, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te saat 07.00 itibariyle başladı. Bu illerde oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. Bu iller dışında kalan diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılacak.
Erzurum’da vatandaşlar kar yağışı ve eksi 10 dereceyi bulan soğuk hava altında oy kullanmak için yola koyuldu.

DİYARBAKIR’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Bugün yapılacak yerel seçimler için Diyarbakır’da oy verme işlemi başladı.
Diyarbakır’da bugün yapılan yerel seçimlerde 923 bin 544 seçmenini 3 bin 496 sandıkta oy kullanacağı belirtildi. Sabah saat 07.00’da başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 16.00’da sona erecek. Diyarbakır’da oy verme işleminin başladığı saatte sandık başına gidenler oylarını kullandı. Belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlık seçimleri için kurulan iki ayrı sandıkta oylar kullanılıyor.
Oyların kullanılacağı okullarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Okullarda sandık müşahitleri ve sandık görevlilerinin yanı sıra olası taşkınlıkları önlemek için polis ekipleri de hazır bulundu. Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Gazi İlkokulu'na giderek oyunu kullanan Selim Özgümekçi, kendilerine hizmet verecek partinin kazanmasını istediğini belirterek, seçimlerin Diyarbakır'a hayırlı olmasını diledi.

ELAZIĞ OY KULLANMA KARLA BİRLİKTE BAŞLADI

Türkiye genelinde erken oy kullanan şehirler arasında yer alan Elazığ'da sabah saat: 07.00 itibariyle oy kullanma işlemleri başladı. 390 bin 114 seçmen yer aldığı Elazığ'da sabah saatlerinde kar yağışı da başladı.

Elazığ'da bugün sabah saat. 07.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi saat: 16.00' a kadar devam edecek. Elazığ merkezde 252 bin 113 seçmen yer alırken, ilçe, belde ve köylerle birlikte seçmen sayısının 390 bin 114 olduğu öğrenildi. Bin 636 sandığın yer aldığı Elazığ'da vatandaşlar sabah erkenden oylarını kullanmaya başladı. Kentte 2 bini polis yaklaşık 5 bin resmi görevli sandık başında yer aldı.
Sabah saatlerinde başlayan kar altında Oy kullanmaya gelen vatandaşlar," Oyumuz vatanda millete hayırlı olsun. İnşallah hem ülkemiz hemde şehrimiz için hayırlı bir sonuç çıkar. . Hem Elazığ için hemde ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıkar inşallah" dedi.

KARS’TA OY KULLANMA İŞLEMLERİ KAR VE TİPİ ALTINDA BAŞLADI

Kars’ta sabah erken saatlerde oy kullanmak için sandık başına gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar kar ve tipi sürprizi ile karşılaştı.

Kars’ta oy kullanma işlemleri saat 07.00’de başladı. Vatandaşlar, kar ve tipi altına oy kullanacakları okullara gelerek oylarını kullanmaya başladı. İsmetpaşa İlköğretim Okulu'na oğlu ve gelinin yardımıyla gelen 82 yaşındaki Aliye Othan, oyunu kullandıktan sonra gelinin yardımıyla arabaya binerek ayrıldı. Kars’ta oy kullanma işlemleri 16.00’da sona erecek.

VAN'DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Van'da, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için vatandaşlar, sandık başına gitmeye başladı.

Türkiye genelinde seçimlerde, 26 milyon 704 bin 757'si kadın, 25 milyon 991 bin 75'i erkek toplam 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Van'da sabahın erken saatlerinde seçim bölgesine giden vatandaşlar, kimlik bilgilerini teyit ettirdikten sonra oy kullanmaya başladı.
Evde kendisine bakacak kimse olmayan 6.5 aylık minik Yağmur, seçime babası Abdulcabbar Askar’ın kucağında gitti. Aksar, bebeği evde bırakacak kimse olmayınca mecburen kendileri ile birlikte oy kullanmaya getirdiğini söyledi.
Bazı vatandaşlar ise, seçimin hayırlara vesile olmasının temennisinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir