Türkiye'de Halkın Yüzde 83.4'ü Oruç Tutuyor

Türkiyede Halkın Yüzde 83.4ü Oruç Tutuyor
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'de halkın yüzde 83.4'ünün oruç tuttuğu sonucu ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan "dini hayat" araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmaya 21.600 kişi katıldı.

HALKIN YÜZDE KAÇI ORUÇ TUTUYOR?

Araştırmaya katılanların yüzde 99.2'sinin kendisini Müslüman olarak tanımladığı araştırmada, oruç tutanların oranı da yüzde 83.4 olarak belirlendi. Araştırmada "dini bilgiler nereden alınıyor?" sorusunda ise ilk sırada aile cevabı yer aldı.

İNANILAN MEZHEP ORANLARI

Araştırmada Türkiye'de inanılan mezhep oranları da belirlendi. Buna göre; İslam dinine inananların yüzde 77.5'i Hanefi mezhebine sahipken, yüzde 11.5'i Şafii mezhebinden olduğunu söyledi. Araştırmaya göre; Türkiye'de yüzde 1 oranında caferi mezhebine mensup kişiler yaşıyor.

NAMAZ KILANLARIN ORANI

Araştırmaya göre; Türkiye'de namaz kılanların oranı yüzde 42.5, hiç namaz kılmayanlar yüzde 16.9, Cuma namazı kılma oranı ise yüzde 57.4 olarak belirlendi.

"ORUÇ SOKAKLARDA HİSSEDİLİYOR"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şimdi hem oruç tutan insan sayısında bir artış var hem de medyanın buna verdiği bir destek var. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı olarak TÜİK’e yaptırdığımız Dindarlık Araştırma Raporu’nda Türkiye’de yüzde seksen oranında oruç tutma oranı görülüyor. Bu oran böyleyse oruç sokaklarda hissediliyor. İnsanlarda oruç tutmasa bile iftar ve ramazan sevinci hissediliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel