Türkiye'de Bir İlk Samsun’da

Türkiyede Bir İlk Samsun’da
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nin düzenlendiği, Hayvan Deneyi Modelleri Okulu kapsamında yapılan "Enfeksiyon Modelleri" konulu kurs, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Hayvan Deneyi Modelleri Okulu çerçevesinde düzenlenen kurs; Tıp Fakültesi, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM), Laboratuvar Hayvanları Bilimi Derneği (LHBD) ile Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği'nin (EKMUD) OMÜ Veterinerlik Fakültesi'yle yaptığı işbirliği sonucu gerçekleşti.

21 kişilik kontenjana sahip olan kursa; Samsun, İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Aydın, Afyon, Eskişehir Osmangazi üniversitesinden gelen akademisyenler katıldı.

Kursun açılış konuşmasını LHBD Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Veteriner Tayfun İde, OMÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. O. Hakan Leblebicioğlu ve Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy yaptı.

Türkiye'de deney hayvanları tarihçesinin çok yeni olmasına rağmen önemli aşama kaydedildiğini belirten Tayfun İde, başta Veterinerlik Fakültesi Dekanı olmak üzere faaliyette emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

EKMUD'un bir dönem önceki başkanlığını yapan Prof. Dr. O. Hakan Leblebicioğlu, enfeksiyon hastalıklarının hayvanlarla ilişkili olması nedeniyle, dernek yönetimi olarak kursa yaptıkları katkıdan memnun olduklarını dile getirdi.

 

TÜRKİYE'DE İLK OKUL

Laboratuvar hayvanı kullanımının bilimsel gelişmişlikte bir parametre olduğuna dikkat çeken Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Türkiye'de laboratuvar hayvanı kullanımının son 10 yılda bilimsel kimlik kazanabildiğini söyledi. Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, “Bu kursla birlikte insan hastalıkları hayvanlarda oluşturularak söz konusu hastalıkların teşhis ve tedavisinde yeni yöntem ve yollar keşfetmeyi amaçlamaktayız. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Hayvan Deneyi Modelleri Okulumuzda açtığımız bu kurs 21 kişilik kontenjanını tamamen doldurmuştur” dedi.

Toplam iki gün sürecek kursun ilk günü teorik eğitim verilirken, ikinci gün uygulama eğitimi verildi. Kursiyerler hocaların gözetiminde DEHAM OMÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde deney hayvanları üzerinde yapılan incelemelere katılma şansı buldu.

turkiyede-bir-ilk-samsun’da-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz