Türkiye'de 8,5 Milyon Engelli Var

Türkiyede 8,5 Milyon Engelli Var
Rüştü Araboğlu “Ülkemizde 8,5 milyon engelli vatandaşımız var ama biz bunları göremiyoruz.” dedi

 

Koç Topluluğu olarak Sosyal Sorumluluk anlayışının bireyler arasında yayılmasını sağlamak üzere 2006 yılından bu yana gönüllüler aracılığı ile iki yılda bir farklılaşan konularla sürdürülen “Ülkem İçin” projesinin bu seneki teması “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” olarak belirlenmişti. Bu çerçevede proje ortağı AYDER (Alternatif Yaşam Derneği) eğitmenlerinin katılımları ile bugün saat 09:30’da Samsun Bahçeşehir Koleji’nde Engelliye Doğru Yaklaşım eğitimi verildi.

Seminerin Samsun koordinatörlüğünü yapan Rüştü Araboğlu açılış konuşmasını yaparken “Bahçeşehir Koleji’ne böyle bir eğitimi yapma fırsatı verdiği için teşekkür ederiz.  Geçtiğimiz senelerde Ülkem İçin Kan Veriyorum projesinde 83 bin ünite kan bağışı toplamıştık. Kızılay’ın bir senede 19 bin ünite kan bağışı yaptığını ele alırsak oldukça başarılı bir iş yaptığımız söyleyebiliriz. ” dedi.

Ülkemizde 8,5milyon engelli vatandaşımızın bulunduğunu belirten Araboğlu “Dışarıda, sokakta gezdiğimizde engelli bireyleri göremiyoruz. Çünkü bu vatandaşlarımızın çocukları sokağa çıkmak istemiyorlar. ” şeklinde konuştu.

Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Rüştü Araboğlu ve Bahçeşehir Koleji Müdürü Savaş Bayar'ın katıldığı seminerde Rüştü Araboğlu’nun konuşmasından sonra sırayla sahneye gelen AYDER eğitmenleri Psikolog Ceren Kurtay, Görme Engelli Boğaziçi Üniversitesi Uıuslararası İlişkiler Mezunu Adem Vural ve Sosyolog Buket Demirel salonu dolduran kalabalığa eğitim verdiler. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel