Türkiye Orta Doğu Ve Balkanlarin Tedavi Merkezi Haline Geldi

Türkiye Orta Doğu Ve Balkanlarin Tedavi Merkezi Haline Geldi
Sağlık Bakanlığı Müşaviri Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Kamuran Özden, “Türkiye, Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar ve Orta Doğu’nun eğitim ve tedavi merkezi haline geldi” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Kamuran Özden, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) üyeleriyle dernek binasında kahvaltıda bir araya geldi.

Dernek üyelerinin sıkıntılarını dinlemek, çözüm odaklı planlar yapmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Kamuran Özden, “Dış ülkelerde konuştuğumuzda herkes Samsun'un bu sektörde iyi bir yerde olduğunu biliyor. Ama maalesef bırakın Türkiye'yi Samsun'da bile insanlar bu sektörü bilmiyor. Görevim gereği gittiğim ülkelerde bir Samsunlu olarak gururla malzeme üretimini anlatıyorum. Anlatmaya da devam edeceğim. Bu potansiyelimizi ülkeye ve yurt dışına daha iyi kuvvetli bir şekilde anlatmalıyız. Gitmeden olmuyor. Sektör olarak girişimlerde bulunmak zorundayız. Tanıtıma ihtiyacımız var. Bir proje ile gelin, ‘Şunu yapalım’ deyin sizin yanınızdayız. Birlikte yürüyelim. Serbest bölge konusunu zorlayın. Ben bunun için geldim. Yurt dışına açılmaktan korkmayın” diye konuştu.

Türkiye’nin Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar ve Orta Doğu’nun eğitim ve tedavi merkezi haline geldiğini ifade eden Özden, “Tıbbi cihaz ve malzeme üretiminde de bu noktaya gelinmesi gerekmektedir. Ben buna inanıyorum ve herkesin de inanması istiyorum. Hatta Samsun'un tıbbi cihaz üretimi noktasında merkez olacağına da inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kahvaltı programına dernek üyelerinin ve Kamuran Özden’in yanı sıra, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kredi Yurtlar Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, MMO Başkanı Kadir Gürkan, KOSGEB Müdürü Hami Danış, MEDİKÜM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Aydemir katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel