Türkiye Cenevre’de olacak mı?

Türkiye Cenevre’de olacak mı?
Cenevre’deki Suriye görüşmelerine PKK bağlantılı grupların katılmasına karşı çıktıklarını anlatan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye olarak Cenevre’de en üst düzeyde temsil edileceğiz” dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cenevre’deki Suriye görüşmelerinde tüm etnik grupların temsil hakkı olduğunu söyledi. Türkiye’nin PKK bağlantılı gruplara karşı olduğunu kaydeden Kalın, PYD’nin Esed’le kirli ilişkileri olduğunu da ekledi. İbrahim Kalın, “Türkiye’nin Suriye Kürtleriyle sorunu yoktur. Kobani saldırılarında 195 bin insan misafirimiz oldu” diye konuştu. Kalın, Türkiye’nin Cenevre’de en üst düzeyde temsil edileceğini de kaydetti.

“BU ÇAĞRILARIN DOĞRU ADRESİ…”

Bazı çevrelerce yapılan ‘çatışmalar dursun’ çağrılarıyla ilgili de değerlendirme yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Zaman zaman bize yapılan ’çatışmalar dursun, operasyonlar durdurulsun, şu yapılsın bu yapılsın’ türü çağrıların doğru adresi, ’terör örgütüne silah bırakma’ çağrısıdır. Bizim onlara da çağrımız, bize kamu düzenini kurmak için yaptığımız faaliyetlerle ilgili çağrı yapmak yerine, terör örgütüne ve onların bağlı olduğu gruplara silah bırakmaları yönünde çağrı yapmalarıdır” dedi.

Terörle mücadele kesinlikle Kürtlere yönelik olmadığını vurgulayan kalın, “Terör örgütünün kendini ‘Kürt temsilcisi’ gibi göstermesi propagandadan ibarettir, gerçeği asla yansıtmaz. Terörle mücadele teröristlere karşı yapılan operasyonlardır. Terörle mücadelenin gideceği seyir bundan sonra PKK’nın silah bırakmasıyla ilgilidir. Terör örgütü koşulsuz silah bırakmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir