''Türkiye, IMF'nin cebine harçlık koyacak''

Türkiye, IMFnin cebine harçlık koyacak
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye böylesine küresel bir krizde bırakın IMF’den destek almayı adeta IMF’ye bir yerde cep harçlığı olmak üzere 5 milyar dolar verecek hale geldi” dedi

 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ceylan İntercontinental Hotel’de gerçekleştirilen “İstanbul Finans Zirvesi”nde konuştu.

Avrupa Euro bölgesinin inatçı bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Çağlayan, “Gerçekten önemli bir kriz döneminden geçiyoruz. Hiç kimse bize bundan 6-7 yıl önce Amerika’da bir emlak piyasasından çıkacak olan krizin tüm dünyayı kasıp kavuracağını o koca koca şirketlerin dev finans şirketlerinin o altın çocukların ve dünya ekonomisinin bu kadar zora geleceğini hiç kimse öngöremezdi. Dünyayı bu kadar kasıp kavuracağını kimse öngöremezdi. Avrupa Euro bölgesi bilhassa inatçı bir krizle karşı karşıya. Gönül isterdi ki Avrupa’da güçlü liderler olsaydı gönül isterdi ki Avrupa’daki güçlü liderler bunu aylarca yıllarca konuşmak yerine hemen radikal kararlar tedbirler alsalardı. Gönül isterdi ki Türkiye’ye karşı iki yüzünü gösteren, her fırsatta Türkiye’ye karşı samimiyetsiz bir şekilde yaklaşan Avrupa Birliği keşke bu krizin oluşmasını bu kadar beklemeseydi” dedi.

KRİZ ŞİDDETİNİ 2013 YILINDA DA DEVAM ETTİRECEK

Avrupa bölgesindeki kriz şiddetinin 2013 yılında da devam edeceğinden endişelendirdiğini ifade eden Bakan Çağlayan, “Bir ülkenin batması hemen öyle birden bire mi olur? Yunanistan böyle bir krizin içerisinde bir günde mi düştü? İspanya, Portekiz bir günde mi bu hale düştüler? Bunlar yıllarca yapılan ihmallerin ve Avrupa Birliği’nin alması gereken dönemde almadığı önlemlerin ortaya çıkartmış olduğu bir sorudur. Ne oldu bunlar? Bütün dünya ekonomisini etkilemeye başladı. Şu anda yoğun çabaya rağmen yüzlerce milyar Euro, enjekte edilmesine rağmen maalesef kriz hala hızlanarak devam ediyor. Endişem o ki Avrupa bölgesinde bu kriz şiddetini 2013 yılında da devam ettirecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir